TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. november 27., péntek

Csibe és saláta avagy Saláta és csibe

Kérem szépen, ez az egész úgy indult, hogy görög salátát szerettem volna falatozni, de nem találtam itthon paradicsomot, viszont csibemellet igen...















GÖRÖG CSIBEROLÁD, SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csibemell
10 dkg feta vagy krémfehér sajt
12 szem fekete olívabogyó
1-2 db kápia paprika
kigyóuborka
lilahagyma
fejes saláta
oregánó
liszt
zsemlemorzsa
tojás
bors, só
A csibemellet 8 darabra felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, és ügyesen elosztjuk rajtuk a sajtot, a felezett olívabogyókat és a felcsíkozott paprikát, oregánóval és borssal megszórjuk, majd szépen feltekerjük, bepanírozzuk, bő olajban megsütjük.
Salátaleveleket helyezünk a tányérra, kockára vágott uborkát, lilahagyma karikákat illetve a maradék paprikát rátesszük, sóval, borsal és oregánóval kikevert olívaolajjal meglocsoljuk. A csiberoládokat átlósan elvágjuk és a salátán tálaljuk.  
(A feta sajt sós, ezért a húst csak nagyon vigyázva sózzuk, vagy a panír tojásba tegyünk picikével többet.
Mivel volt egy kevéske darált mandulám, meg néhány szeleteke is, ezeket is belekevertem a panírba, de ez természetesen nem kötelező.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése