Hát kérem amikor az emberfia beesik egy szuper marketbe-ba (pl.két havonta) össze-vissza vesz mindent amit még eddig csak tv-ben látott. Tudom ez hihetetlennek is tűnhet, de ez van: kisváros, meg bicaj...
...aztán ez lesz belőle :)
FEKETE TAGLIOLINI, HAGYMÁSAN,
KAPORRAL ÉS VÉNUSZKAGYLÓVAL
2 személyre
Hozzávalók:
20 dkg tintahal tintával színezett tagilolini
1 kis ü. (130g) vénuszkagyló sós lében
1 ek. kapribogyó
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
1 cs. kapor
szardellapaszta
bors, só
olívaolaj
Grana Padano sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a borral és szardellapasztával, borssal ízesítjük; egy kevéske vízzel kiegészítve, szépen puhára pároljuk. Az utolsó pár percben belekeverjük a lecsepegtetett kapribogyót és a vénuszkagylót valamint egy kis csokor aprított kaprot, aztán beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Ennyi.
...aztán ez lesz belőle :)
FEKETE TAGLIOLINI, HAGYMÁSAN,
KAPORRAL ÉS VÉNUSZKAGYLÓVAL
2 személyre
Hozzávalók:
20 dkg tintahal tintával színezett tagilolini
1 kis ü. (130g) vénuszkagyló sós lében
1 ek. kapribogyó
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
1 cs. kapor
szardellapaszta
bors, só
olívaolaj
Grana Padano sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a borral és szardellapasztával, borssal ízesítjük; egy kevéske vízzel kiegészítve, szépen puhára pároljuk. Az utolsó pár percben belekeverjük a lecsepegtetett kapribogyót és a vénuszkagylót valamint egy kis csokor aprított kaprot, aztán beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése