TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. november 21., szombat

Cékla és mosoly avagy Krémlevesmánia - sokadik

A cékla:
pompázatosan anitoxidáns,
csökkenti a vérnyomást,
telis-tele van folsavakkal (főleg nyersen),
fokozza az állóképességet,
a legmagasabb cukortartalmú zöldségféle,
(de ez a cukor lassan szívódik fel szervezetünkben, ezért lehet egészséges),
a rómaiaknál, az ezüsttel volt egyértékű,
a viktoriánus korban, pedig hajfestékként is használták.
De! és ami a leges-legfontosabb:
A CÉKLA ISTENIEN FINOM!!!















EGYSZERŰ CÉKLAKRÉMLEVES
Hozzávalók:
60 dkg cékla
25 dkg burgonya
1 p. tejföl
1 ek. liszt 
szerecsendió
kristálycukor
szalonna
csemegeuborka
A világ legegyszerűbb módján a céklát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben nagyon puhára főzzük, az utolsó 30 percben hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt burgonyát is.  
Ezután simára turmixoljuk, tejfölből és lisztből készült habarással besűrtjük, beízesítjük egy picike frissen reszelt szerecendióval, szükségszerint sózzuk, és kristálycukral finomítjuk.
Tálaláskot pirtott szalonna lapocskákkal (szalonna chips-szel) és néhány karika, finom, vékonyra szeletelt csemegeuborkával fokozzuk ezt a hihetetlenűl egyszerű és pompás ízélményt ;)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése