Na, tessék, már megint...
...csak néhány hozzávaló, és még nem is drága!
TEJFÖLÖS-HAGYMÁS KARAJSZELETEK,
PÁROLT HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika (zöld)
1,5 dl fehérbor1 p. tejföl
1 ek. liszt
Cayene-i bors
só
Köretnek párolt hajdinát ajánlok, de természetesen, ez midenki saját választása, én imádom a hajdinát; amellet, hogy jó vitaminforrás, és rendkívül magas az élelmirost-tartalma, nagyon-nagyon fincsi is!
A sertéskarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, cayene-i borssal ízesítjük és egy serpenyőben megsütjük őket, kiszedjük, és félreteszük.
Ezekután a serpenyőben megkapatjuk a keskeny gerezdekre vágott vöröshagymát, rálottyintjuk a bort, pillanatok alatt kiforraljuk, visszarakjuk a karajszeleteket és felöntjük annyi vizzel, ami épp ellepi és 3-4 percig pároljuk.
A paprikát felcsíkozzuk, és most már ezt is közészórjuk; tejfölből és lisztből készült habarással besűrtjük szükség szerint ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése