Nem csak azért, hogy Őrülten szép legyen a hétvége, hanem azért is, hogy ismét kettő apró és egyszerű ötlettel feldobjam a mindennapi szendvicseket.
RUSZTIKUS HÁZI MAJONÉZ, FŰSZERESEN
Hozzávalók:
1 db tojás sárgája
1 tk. mustár
1 dl olívaolaj
1 tk. koriandermag
15 szem kapribogyó
10 szem olívabogyó
1 ger. fokhagyma
porcukor
só
A tojássárgát a mustárral összekeverjük, majd finoman, fokozatosan (habverővel vagy mártáskeverővel) hozzákeverjük az olajat. Majonéz készítésnél az a legfontosabb dolog, hogy valóban ügyeljünk az olaj fokozatos hozzáadására (mondhatni cseppenként, de ha kanalanként az sem baj). Az így kapott sűrű majonézbe kavarjuk bele az aprított olívabogyót és kapribogyót, valamint a szintén késsel aprított fokhagymát. A koriandermagot egy mozsárban összezúzzuk és ezt is belekeverjük a majonézbe; hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentetjük.
Felhasználása megegyezik a normál majonézzel; én általában halakhoz fogyasztom, de az egyszerű rántott trappistát is egy új dimenzióba löki át :)
Jelen esetben halas szendvicshez használtam és hogy rusztikus, ropogóságát emeljem, apró kockákra vágott kígyóuborkát is szórtam bele.
A halat (lepényhal) citromlével bőségesen megcsepegtettem, sóztam, borsoztam és csak simán zsemlemorzsába forgattam, majd olívaolajon pillanatok alatt megsütöttem.
...és ha már a ropogóság szóba került; következzen egy talán nem is olyan Őrült ötlet, de ahogy rájöttem az...
Egyszerű és nem egyszeri történet:
Házi buli van.
Egyszer csak, amikor teletöltöttük magunkat boldogsággal, jöttek ahülye Őrült poénok.
Én, vajon miért, és tudom hogy nem illik az ilyen, de az étellel viccelődtem.
Konkrétan szendvicset készítettem, zsíros kenyérből... sós ropival :) ... és látá az Úr, hogy ez jó :)
Valahogy így, ebből, ezért és innen született a BigMad
BigMad :)
No comment; a középső szelet kenyér jól meg van pirítva. Csak frissen 100%-os az élvezeti értéke :)
1 dl olívaolaj
1 tk. koriandermag
15 szem kapribogyó
10 szem olívabogyó
1 ger. fokhagyma
porcukor
só
A tojássárgát a mustárral összekeverjük, majd finoman, fokozatosan (habverővel vagy mártáskeverővel) hozzákeverjük az olajat. Majonéz készítésnél az a legfontosabb dolog, hogy valóban ügyeljünk az olaj fokozatos hozzáadására (mondhatni cseppenként, de ha kanalanként az sem baj). Az így kapott sűrű majonézbe kavarjuk bele az aprított olívabogyót és kapribogyót, valamint a szintén késsel aprított fokhagymát. A koriandermagot egy mozsárban összezúzzuk és ezt is belekeverjük a majonézbe; hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentetjük.
Felhasználása megegyezik a normál majonézzel; én általában halakhoz fogyasztom, de az egyszerű rántott trappistát is egy új dimenzióba löki át :)
Jelen esetben halas szendvicshez használtam és hogy rusztikus, ropogóságát emeljem, apró kockákra vágott kígyóuborkát is szórtam bele.
A halat (lepényhal) citromlével bőségesen megcsepegtettem, sóztam, borsoztam és csak simán zsemlemorzsába forgattam, majd olívaolajon pillanatok alatt megsütöttem.
...és ha már a ropogóság szóba került; következzen egy talán nem is olyan Őrült ötlet, de ahogy rájöttem az...
Egyszerű és nem egyszeri történet:
Házi buli van.
Egyszer csak, amikor teletöltöttük magunkat boldogsággal, jöttek a
Én, vajon miért, és tudom hogy nem illik az ilyen, de az étellel viccelődtem.
Konkrétan szendvicset készítettem, zsíros kenyérből... sós ropival :) ... és látá az Úr, hogy ez jó :)
Valahogy így, ebből, ezért és innen született a BigMad
BigMad :)
No comment; a középső szelet kenyér jól meg van pirítva. Csak frissen 100%-os az élvezeti értéke :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése