Mint azt, ezen fejezetem első okoskodásában írtam; nem olyan rosszak azok a porlevesek, vagy legalább is ügyesen fel lehet őket javítani. :)
Akkor most következzen egy példa erre. A főszereplő egy 3 tányéros Zöldségleves kagylótésztával.
Hoppá! 3? ilyennel sem találkoztunk a régi szép időkben; mert szerintem valamikor 4 tányérosak voltak az efféle levesek. Aztán jöttek a 2 tányérosak, és a bögrések (1); ma már itt vannak a 3-asok, de jó. Persze tudom, ez azért van, mert a kedves gyártók nem akarják „annyira” megdrágítani..., illetve kímélni szeretnék a pénztárcánkat (meg a gyomrunkat) ...
Valószínűnek tartom hamarosan kapható lesz, gazdagoknak és nagy evőknek az 5 talán 6 tányéros is. :)
Nem ragozom tovább, íme egy 3-as 4 főre.
ZÖLDSÉGES PULYKARAGULEVES
Hozzávalók:
20 dkg pulykamell vagy csirkemell
5 dkg húsos szalonna
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
1-2 ek.liszt
őrölt kömény
só
1 tasak zöldségleves kagylótésztával
A pulykamellet és a szalonnát kis kockákra vágjuk, majd egy kevéske zsiradékon szépen megpirítjuk őket. Ezután hozzádobjuk az apró kockára darabolt fokhagymát, sózzuk és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük bő egy liter vízzel (a csomagoláson csak 7,5 dl szerepel), amikor forr mehet bele a levespor. Ha a tészta és a hús megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük. Pont.
Valószínűnek tartom hamarosan kapható lesz, gazdagoknak és nagy evőknek az 5 talán 6 tányéros is. :)
Nem ragozom tovább, íme egy 3-as 4 főre.
Hozzávalók:
20 dkg pulykamell vagy csirkemell
5 dkg húsos szalonna
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
1-2 ek.liszt
őrölt kömény
só
1 tasak zöldségleves kagylótésztával
A pulykamellet és a szalonnát kis kockákra vágjuk, majd egy kevéske zsiradékon szépen megpirítjuk őket. Ezután hozzádobjuk az apró kockára darabolt fokhagymát, sózzuk és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük bő egy liter vízzel (a csomagoláson csak 7,5 dl szerepel), amikor forr mehet bele a levespor. Ha a tészta és a hús megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük. Pont.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése