TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. június 3., vasárnap

Egy laza vacsi

Szépen, lassan kezd lazulni az újburgonya ára, úgyhogy most már bátrabban lehet belőle vásárolni, ha már egyszer nem termelem meg. Ilyenkor tavasszal, tavasz végén, nyár elején szerintem nincs is olyan konyha amelyikben ne kapna főszerepet ez a mennyei "gyümölcs". Imádom!, főképp a piciket, amolyan egy falatosakat (2-3cm), van is egy frankó saláta receptem erre, de azt majd holnap vagy holnap után. Ma, a tegnapi vacsimmal kínállak benneteket. Újburgonya, lazítva egy kis cukkinivel, citrom, kapor; na és ez a panír (talán már mondanom sem kell) ŐrültenJó ;)














HALFILÉ ZABPEHELYBE BUNDÁZVA, 
      FRISS, KAPROS-CITROMOS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg halfilé 
40 dkg cukkini
60 dkg új burgonya
1 db citrom
1 cs. kapor
zabpehely
tojás
vaj
liszt

+olaj a sütéshez
A halfiléket eldaraboljuk, besózzuk és megcsepegtetjük egy fél citrom levével, egy félórára félretesszük pácolódni. Az új burgonyát megfőzzük és a cukkinivel együtt felkarikázzuk. A bepácolódott haldarabok bepanírozzuk, de a zsemlemorzsa helyett zabpehelybe forgatjuk, forró olajban kisütjük.
A burgonyát és a cukkinit vajon megpirítjuk, majd a végén megszórjuk az apróra vágott kaporral és tálalás előtt az utolsó pillanatban, ráfacsarjuk a maradék fél citrom levét, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése