Nem túl szép, de nagyon finom!
Az elmúlt napokban említettem, hogy van egy jó kis salátareceptem, apró új burgonyára; ma ezt kínálom ma nektek. Persze nem én lennék, ha kaptam volna olyan igazi 2-3 cm-es, falatnyi új burgonyát, amit említettem. Épp ezért a nagyobbacskákat vágtam négy felé, de hangsúlyoznám, ha van akkor apró krumplicskákat használjunk, mert szerintem még az íze is más.
Lehet, hogy soknak tűnik a vaj mennyisége, de lehűtve, ettől lesz sűrű és ettől fog szépen rátapadni az öntet a burgonyára.
PIRÍTOTT ÚJ BURGONYASALÁTA,
TORMÁS-JOGHURTTAL
Hozzávalók:
1 kg új burgonya (apró)
2 fej lilahagyma
2 pár virsli
3 p. natúr joghurt (3x150g)
4-5 tk. ecetes torma
10 dkg vaj
1 cs. petrezselyemzöld
bors, só
Az új burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk (ha nem kaptunk aprót) és négy cikkre vágjuk. A lilahagymát vékonyan félfőre (félkarikára) szeleteljük és lesózzuk. A vajból egy keveset félre veszünk (a virslihez), a többit felforrósítjuk és a burgonyát szép pirosra pirítjuk benne. A megpirult burgonyát egy tálba rakjuk, meghintjük borssal, ha szükséges sózzuk és rászórjuk a aprított petrezselyemzöldet, valamint a levéből kifacsart hagymát. A virslit felkarikázzuk és a félre rakott vajon megpirítjuk, szintén a burgonyához adjuk. A joghurthoz keverjük a tormát és az egészet alaposan összeforgatjuk a burgonyával; 1 órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor én picit megszoktam locsolni olívaolajjal, de ez nem kötelező.
Csak 1 tipp: virsli helyett elhasználhatjuk a maradék (akár frissen sült) sülteket is.
Csak 1 tipp: virsli helyett elhasználhatjuk a maradék (akár frissen sült) sülteket is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése