TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. július 1., vasárnap

Nem is az

Nem akartam túl sok időt tölteni ma a konyhában; inkább egész nap, régi téli videókat néztem a hűvös szobában. 
Levesem az volt valami maradék tegnapról, csak valami max. 25-30 perces ételt kellett összedobnom, valami egyszerűt ami mellett nem kell ott állni órákat és ez idő alatt a köret is meg  van. Például a Paprikás csirke! :)














PAPRIKÁS CSIRKE, KICSIT MÁSHOGY
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
40 dkg friss paprika
1 fej vöröshagyma
őrölt kömény
bors, só
25 dkg rizs
10 dkg kenyérszalonna
2-3 ger. fokhagyma
2 p. tejföl (ízlés szerint, lehet kevesebb is)
majoránna
bors, só
fűszerpaprika
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy lábosban félig kipirítjuk és hozzáadjuk a rizst. Innentől lényegében a szokásos módon készítjük a rizsünket, csak vöröshagyma helyett fokhagymát dobunk bele és borssal illetve majoránnával ízesítjük.
Közben a vöröshagymát felkockázzuk, a csirkemellet is kis kockákra daraboljuk és a paprikával is ezt tesszük. Egy serpenyőbe kevés zsiradékkal, de szinte egyszerre tesszük bele a hús és a hagymát, sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük. Amikor a hús elveszti nyers színét, rádobjuk a paprikát és szépen összepirítjuk (nem égetjük meg, csak pirítjuk!). Tálaláskor a rizst rakjuk alulra, a közepén meglocsoljuk tejföllel és a paprikás ragut rá halmozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése