TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. április 4., szerda

Nyugi

Ma (sem) nem sok minden jött össze...,
...sőt... 
Forrót, csípőset, fűszereset, nyugtatót és babot !!!
Holnap, állítólag, egy új nap lesz.















FORRÓ GYÖNGYBABSALÁTA,
   MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg gyöngybab
10 dkg vaj
10 dkg snack kolbász (csípős)
1 db kaliforniai paprika
1 cs. medvehagyma
3-4 ek. fehérborecet
bors, só 
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük.
(De használhatunk, konyervet is, jól lecsepegtetve.)
A kolbászt felkarikázzuk, a paprikát kis kockákra vágjuk, a medvehagymát ízlés szerint felcsíkozzuk, felaprítjuk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és beleszórjuk a kolbászt valamint a paprikát.
Amikor a kolbász már kicsit kiadta a színét (nem pirítjuk) hozzáadjuk a babot és az ecetet, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alattt összeforraljuk és a tűzről levéve beleforgatjuk a medvehagymát.
Tálaláskor, tépett jégsalátából fészket készítünk és ebbe halmozzuk a forró salátánkat, pirítóssal kínáljuk, de sültek mellé is pompás kiegészítő lehet.

1 megjegyzés:

  1. Igen-igen szimpatikus recept! :-D Gyorsan el is mentettem, lehet, hogy megvan a holnapi vacsoránk!

    VálaszTörlés