...sőt...
Forrót, csípőset, fűszereset, nyugtatót és babot !!!
Holnap, állítólag, egy új nap lesz.
FORRÓ GYÖNGYBABSALÁTA,
MEDVEHAGYMÁVAL
MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg gyöngybab
10 dkg vaj
10 dkg snack kolbász (csípős)
1 db kaliforniai paprika
1 cs. medvehagyma
3-4 ek. fehérborecet
bors, só
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük.
(De használhatunk, konyervet is, jól lecsepegtetve.)
(De használhatunk, konyervet is, jól lecsepegtetve.)
A kolbászt felkarikázzuk, a paprikát kis kockákra vágjuk, a medvehagymát ízlés szerint felcsíkozzuk, felaprítjuk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és beleszórjuk a kolbászt valamint a paprikát.
Amikor a kolbász már kicsit kiadta a színét (nem pirítjuk) hozzáadjuk a babot és az ecetet, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alattt összeforraljuk és a tűzről levéve beleforgatjuk a medvehagymát.
Tálaláskor, tépett jégsalátából fészket készítünk és ebbe halmozzuk a forró salátánkat, pirítóssal kínáljuk, de sültek mellé is pompás kiegészítő lehet.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és beleszórjuk a kolbászt valamint a paprikát.
Amikor a kolbász már kicsit kiadta a színét (nem pirítjuk) hozzáadjuk a babot és az ecetet, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alattt összeforraljuk és a tűzről levéve beleforgatjuk a medvehagymát.
Tálaláskor, tépett jégsalátából fészket készítünk és ebbe halmozzuk a forró salátánkat, pirítóssal kínáljuk, de sültek mellé is pompás kiegészítő lehet.
Igen-igen szimpatikus recept! :-D Gyorsan el is mentettem, lehet, hogy megvan a holnapi vacsoránk!
VálaszTörlés