A történet egy öröm hírrel kezdődik; azt hiszem nyertem.
Tegnap a hűtőszekrény legbelső bugyrában találtam tíz dekányi sonka véget!
Gondoltam, szépen felkockázom és jó lesz túrós tésztára. Persze, nem én lennék, ha nem kezdtem volna el játszani a gondolattal, mert a túrós tészta, csusza az olyan egyszerű. Inkább palacsintát sütök, azt úgyis mindenki édesen szokta meg; majd én megmutatom, hogy sósan jó a túrós palacsinta.
Azt hiszem valahogy így született a legújabb ételkreációm. Nem nagy dolog; egyáltalán nem, csupán csak egy, nem is olyan őrült ötlet. Legyünk bátrak, és merjük szabadjára engedni a fantáziánkat, egyszerűen, nem kell bonyolult dolgokat csinálni ahhoz, hogy egy picit feldobjuk a hétköznapok, szürke, már-már unalmassá vált étkeit. Elég egy apró ötlet!!!
SÓS-TÚRÓS PALACSINTA
(4 db)
Hozzávalók:
4 db sós palacsinta
15 dkg túró
10 dkg sonka
1 p. tejföl
1 db. tojás
A sonkát apró kockákra vágjuk és egy kis zsiradékon szépen megpirítjuk. A tejfölt és a tojást elhabarjuk egy csipet sóval. A túrót áttörjük, belekeverjük a zsírjától lecsepegtetett sonka kockákat és a tejfölből egy bő kanállal, ha szükséges sózzuk. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat és kockára (úgymint a Hortobágyi húsos palacsintát) hajtogatjuk; tepsibe rakjuk a tetejüket megkenjük a maradék tejföllel, forró sütőbe, szépen megpirítjuk, összesütjük. Tálaláskor feldobhatjuk egy kis petrezselymes vagy kapros olajjal.
Persze duplán, triplán főételnek is megfelel.
Persze duplán, triplán főételnek is megfelel.
...és ezzel asszem vége a húsvétnak :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése