TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. február 3., hétfő

Pulyka és zöldbab avagy A ízek fogságában

Ha rendesen megnézzük ezt a receptet, nem is kell sok dolog hozzá.
2-3 alapanyag és az ízesítők, ennyi.
Na és azok az ízek... 😋















MUSTÁROS PULYKAMELL SZELETEK
  TEJSZÍNES-FOKHAGYMÁS ZÖLDBABBAL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
15 dkg kenyérszalonna
50-60 dkg zöldbab
4 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
4 ek. mustár
őrölt rozmaring
bazsalikom
bors, só
A pulykamellet felszeleteljük, picit megklopfoljuk, megsózzuk, borssal, rozmaringgal fűszerezzük és mustárral alaposan bedörzsöljük, majd 10-15 perc pihentetés után szépen megsütjük.
Közben a zöldbabot roppanós puhára főzzük, leszűrjük.
A szalonnát apró csíkokra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, a szalonnapörcöt kiszedjük és félretesszük.
A szalonna visszamarad zsírján (szükség szerint adhatunk hozzá egy kis olívaolajat) áthevítjük a zöldbabot, aprított bazsalikommal és durvára vágott fokhagymával ízesítjük; hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd pillanatok alatt összeforraljuk. Gyorsan és frissen dolgozzunk, mert ha sokáig forraljuk, a tejszín kicsapódhat, „eltűnhet” 😉 tényleg csak egy forrás és így finom szaftos marad, de nem szaftban úszó -főzelékes-.
Tálaláskor a zöldbabra helyezzük a mustáros pulykaszeleteket és meg szórjuk a szalonnával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése