2-3 alapanyag és az ízesítők, ennyi.
Na és azok az ízek... 😋
MUSTÁROS
PULYKAMELL SZELETEK
TEJSZÍNES-FOKHAGYMÁS ZÖLDBABBAL
Hozzávalók:
60 dkg
pulykamell
15 dkg
kenyérszalonna
50-60 dkg
zöldbab
4 ger.
fokhagyma
1 dl
fehérbor
2 dl tejszín
4 ek. mustár
őrölt
rozmaring
bazsalikom
bors, só
A pulykamellet
felszeleteljük, picit megklopfoljuk, megsózzuk, borssal, rozmaringgal fűszerezzük
és mustárral alaposan bedörzsöljük, majd 10-15 perc pihentetés után szépen
megsütjük.
Közben a
zöldbabot roppanós puhára főzzük, leszűrjük.
A szalonnát
apró csíkokra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, a szalonnapörcöt kiszedjük és félretesszük.
A szalonna visszamarad
zsírján (szükség szerint adhatunk hozzá egy kis olívaolajat) áthevítjük a
zöldbabot, aprított bazsalikommal és durvára vágott fokhagymával ízesítjük;
hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd pillanatok alatt összeforraljuk.
Gyorsan és frissen dolgozzunk, mert ha sokáig forraljuk, a tejszín kicsapódhat,
„eltűnhet” 😉 tényleg csak egy forrás és így finom szaftos
marad, de nem szaftban úszó -főzelékes-.
Tálaláskor a zöldbabra helyezzük a mustáros pulykaszeleteket
és meg szórjuk a szalonnával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése