TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. február 13., csütörtök

Rostélyos és saláta avagy Amikor rájössz

Az a helyzet, hogy pozitív emberként mindennek a jó oldalát kell nézni; ennek értelmében rá kellett jönnöm, hogy a saláta egy finom, mi több finom-finom dolog🌼
...még az is meglehet, hogy mától csak salátát eszek 😁
Itt jut eszembe egy régi öreg mackó kollégám, akitől megtanultam, hogy:
"A krumplis tészta egy fejedelmi étel! ...ha valaminek a körete!" 













ÚJGAZDAGSALÁTA
  MARHAROSTÉLYOSSAL
Hozzávalók:
4 adag marharostélyos (legalább 20 dekás szeletek)
2 fej vöröshagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
4 ek. balzsamecet
(savanyított chilipaprika ízlés szerint)
petrezselyem zöldje
majoránna
rozmaring
őrölt gyömbér
friss salátafélék
Peccorino sajt vagy Parmesan
A szépen megtisztított rostélyos szeleteket, rozmaringgal, majoránnával, és őrölt gyömbérrel bedörzsöljük, megkenegetjük olajjal, serpenyőben vagy grillen megsütjük, pár percig pihentetjük, tálalás előtt megsózzuk, srégen felszeleteljük.
A szalonnát felcsíkozzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk és egy kevéske olívaolajon együtt megpirítjuk, szükség szerint sózzuk, meglocsoljuk balzsamecettel, pillanatok alatt összeforraljuk, a tűzről levéve egy jó adag aprított petrezselyem zölddel frissítjük; ízlésünkre hagyatkozva savanyított chilipaprikával pikánsabbá tehetjük - én a Jalapeño-t kedvelem.
A tányérra halmozzuk a salátaféléket, elhelyezgetjük rajt a csíkokra vágott rostélyosszeleteket, megszórjuk a szalonnás hagymával és Peccorino forgácsokkal koronázzuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése