...még az is meglehet, hogy mától csak salátát eszek 😁
Itt jut eszembe egy régi öreg mackó kollégám, akitől megtanultam, hogy:
ÚJGAZDAGSALÁTA
MARHAROSTÉLYOSSAL
Hozzávalók:
4 adag
marharostélyos (legalább 20 dekás szeletek)
2 fej
vöröshagyma
15 dkg
kolozsvári szalonna
4 ek.
balzsamecet
(savanyított
chilipaprika ízlés szerint)
petrezselyem
zöldje
majoránna
rozmaring
őrölt
gyömbér
só
friss
salátafélék
Peccorino
sajt vagy Parmesan
A szépen
megtisztított rostélyos szeleteket, rozmaringgal, majoránnával, és őrölt gyömbérrel
bedörzsöljük, megkenegetjük olajjal, serpenyőben vagy grillen megsütjük, pár percig
pihentetjük, tálalás előtt megsózzuk, srégen felszeleteljük.
A szalonnát felcsíkozzuk,
a hagymákat félkarikákra vágjuk és egy kevéske olívaolajon együtt megpirítjuk, szükség
szerint sózzuk, meglocsoljuk balzsamecettel, pillanatok alatt összeforraljuk, a
tűzről levéve egy jó adag aprított petrezselyem zölddel frissítjük; ízlésünkre
hagyatkozva savanyított chilipaprikával pikánsabbá tehetjük - én a Jalapeño-t kedvelem.
A tányérra
halmozzuk a salátaféléket, elhelyezgetjük rajt a csíkokra vágott rostélyosszeleteket,
megszórjuk a szalonnás hagymával és Peccorino forgácsokkal koronázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése