Szerintem ez egy kissé feszes téma, mert ugyi valamikor megtanultunk egy receptet, az ízlésünkre (a családéra) igazítottuk és jóízűen azt esszük 30-40 évig...
Pedig a főzés, az ízesítés ennél sokkal szabadabb dolog 😮😉👍
Ma egy egész új világba vittem el a brokkolikérlmlevesemet... Noiszen 😁
FŰSZERES
BROKKOLIKRÉMLEVES JOGHURTTAL
Hozzávalók:
1 db
brokkoli (0,5 kg)
2 ger.
fokhagyma
1 p. natúr
joghurt
1 darabka friss
gyömbér
1-2 tk.
curry por
1 kis csokor petrezselyemzöld
őrölt római
kömény
őrölt fahéj
bors, só
liszt
olívaolaj
A brokkolit
rózsáira szedjük, a szárát meghámozzuk (a külső, fás részét eltávolítjuk) majd felkockázzuk.
A fokhagymát
durvára vágjuk és egy kis olívaolajon, óvatosan megfuttatjuk -nem égetjük! -, hozzáadjuk
a brokkolit, aztán egyből felöntjük vízzel, megsózzuk, befűszerezzük, illetve a
petrezselyemzöldet is durvára aprítjuk és beleszórjuk, a gyömbért pedig
reszelve vagy nagyon apróra vágva adjuk hozzá.
A gyömbér súlyát, adagját nehéz pontosan meg adni, én egy ilyen kis darabkát használtam:
20-30 perc
alatt jó puhára főzzük, majd simára turmixoljuk; a joghurtból és lisztből
készült habarással besűrítjük – joghurttal már ne forraljuk erősen mert az
kicsapódhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése