TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. február 9., vasárnap

Brokkoli és fűszer avagy Noiszen

Vajon hogy szoktuk ízesíteni a brokkolikrémlevet, vagy akármilyen krémlevest?
Szerintem ez egy kissé feszes téma, mert ugyi valamikor megtanultunk egy receptet, az ízlésünkre (a családéra) igazítottuk és jóízűen azt esszük 30-40 évig...
Pedig a főzés, az ízesítés ennél sokkal szabadabb dolog 😮😉👍
Ma egy egész új világba vittem el a brokkolikérlmlevesemet... Noiszen 😁











FŰSZERES BROKKOLIKRÉMLEVES JOGHURTTAL
Hozzávalók:
1 db brokkoli (0,5 kg)
2 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt
1 darabka friss gyömbér
1-2 tk. curry por
1 kis csokor petrezselyemzöld
őrölt római kömény
őrölt fahéj
bors, só
liszt
olívaolaj
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát meghámozzuk (a külső, fás részét eltávolítjuk) majd felkockázzuk.
A fokhagymát durvára vágjuk és egy kis olívaolajon, óvatosan megfuttatjuk -nem égetjük! -, hozzáadjuk a brokkolit, aztán egyből felöntjük vízzel, megsózzuk, befűszerezzük, illetve a petrezselyemzöldet is durvára aprítjuk és beleszórjuk, a gyömbért pedig reszelve vagy nagyon apróra vágva adjuk hozzá.
A gyömbér súlyát, adagját nehéz pontosan meg adni, én egy ilyen kis darabkát használtam:









20-30 perc alatt jó puhára főzzük, majd simára turmixoljuk; a joghurtból és lisztből készült habarással besűrítjük – joghurttal már ne forraljuk erősen mert az kicsapódhat. 


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése