Ma is egy kézen forgó, általános étek került a tányéromra, mostanában kívánom az ilyeneket.
Jó szokásom szerint nincs benne különös, csak egy dolog ami eltér a hagyományostól, és az is csak egy picikét 😉
ZÖLDBORSÓS
TOKÁNY
Hozzávalók:
60 dkg
szűzpecsenye
20 dkg
zöldborsó (fagyos)
1 fej vöröshagyma
2 ek. torma
(ízlés szerint több is lehet, én a csípősebbe kedvelem)
1 p. tejföl
1 -2 ek.
liszt
majoránna
őrölt kömény
só
A hagymát
felaprítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk és együtt üvegesre sütjük.
A
megtisztított szűzpecsenyét szintén csíkokra vágjuk és a hagymás szalonnás
alaphoz adjuk.
Amikor a hús
kifehéredik, elveszti nyers színét hozzáadjuk a fagyos borsót, megsózzuk,
majoránnával és egy picike köménnyel ízesítjük, felöntjük vízzel, belekeverjük
a tormát, és közepes lángon puhára főzzük.
Befejezésként
tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, hígabbra, sűrűbbre ki,
hogy szereti.
Köretnek most
épp tarhonyát kívántam, de természetesen ez is szabadon választott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése