A közelmúltban valaki vegán receptet kért illetve "ajánlotta", hogy hetente lehetne egy vegán ötlet...
Aztán megnéztem a dolgaimat és valóban, eddig kettő olyan étkem van ami beleillik a vegán étrendbe. Majd arra gondoltam, hogy azért erre is odafigyelek és ókor-ókor bedobok egy ilyen Őrültséget is.
Ma valami egyszerűt és húsmentest akartam enni és amiket találtam, abból pár perc alatt elkészítettem a betevőt.
Amikor a dolog evés részénél tartottam, arra lettem figyelmes, hogy ez vegán lett...asszem 😉
PIRÍTOTT LASKAGOMBA
TÖNKÖLYBÚZÁVAL
2 személyre
Hozzávalók:
30 dkg
laskagomba
1 kis dob.
tönkölybúza (konzerv/150g)
1 db
lilahagyma
1 db
paradicsom
1 db paprika
bazsalikom
bors, só
fehérborecet
A
laskagombát megtisztítjuk az alsó keményebb szárrészét eltávolítjuk, majd olívaolajon
sózás nélkül szépen megpirítjuk.
Közben a
lilahagymát felkarikázzuk, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
Mikor a
gomba már szép színt kapott, hozzáadjuk a hagymát és a tönkölybúzát, aztán egy
perc múlva a paprikát és a paradicsomot is, de ezekkel már csak összemelegítjük,
megsózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal ízesítjük; az utolsó pillanatban
finoman meglottyintjuk egy kevéske borecettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése