Ilyen vagy olyan étrend, az még nem zárja ki, azt hogy "pizzát" egyen🍕
Én amikor bekattanok képes vagyok ilyenre..., na és oylanra is...
A következő Őrültség már egy ideje a fejemben volt, és a napokban el is készítettem; aztán utána megnéztem a net-en..., hát létezik egy két próbálkozás, de azokhoz adnak zablisztet, zabpelyhet, és tojást is..
Na, az enyém ezeknél egyszerűbb, csak hús és a feltétek, amiből nem is kell sok 😋
Tudom, ismerem, sejtem, hogy az átlagember, első látásra, azt mondja - Csak ekkora ?!
Igen, 15 deka hús és a a feltét meg a saláta...
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok hozzá!
HÚSPIZZA
EGYSZERŰ SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg
darált sertéshús
25-30 dkg
sajt (nálam most épp Anikó)
1 kis doboz
paradicsompüré (70g)
1 ger.
fokhagyma
2+1 ek.
olívaolaj
2 ek. víz
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom
római kömény
(vagy fűszerkömény)
bors, só
kedvünkre
való pizzafeltétek 😉
A darálthúst
sóval, borssal és egy kis őrölt római köménnyel, valamint 2 evőkanál olívaolajjal
alaposan összekeverjük, összegyúrjuk.
A
paradicsompürét 2 evőkanál vízzel, 1 evőkanál olívaolajjal, kakukkfűvel,
rozmaringgal, bazsalikommal, sóval, borssal kikeverjük, aki kívánja egy kis
cukrot is adhat hozzá.
A sütőt bemelegítjük
190-200 fokra.
Egy sütőhöz
való tepsit kibélelünk sütőpapírral és darálthúsból 4 egyforma kb.15 centis korongot,
„pizzatésztát” formálunk és a belepakoljuk a tepsibe, majd 10 percig sütjük az
előmelegített sütőben.
Közben előkészítjük
a feltéteket, és a sajtot.
Az elősütött
alapokat kivesszük a sütőből, megkenegetjük a paradicsomszósszal, megszórjuk
sajttal, rátesszük a feltéteket és visszatoljuk a sütőbe.
Újabb 10-12
perc elteltével, illetve ahogy szépen pirul készre sütjük; egy egyszerű salátával
laza kis vacsora, de akár leves után egy jó kis második is lehet.
Jelen
esetben a salátát, uborkából, zellerből, lilahagymából, mandulaforgácsból és
fekete szezámmagból dobtam össze, ízesítésnek, olívaolajat, borecetet és sót
használtam.
A
pizzafeltét pedig egyszerűen olíva-, és kapribogyó lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése