Lassan a vége a januárnak, amikor is pihenő hónapos vagyok és inkább a régebbi Őrültségeimet osztom meg veletek, különböző közösségi oldalakon. Persze azért közben főzőcskézek és ölég sok minden jut eszembe, erről-arról ami azért is érdekes, mert mindennek van valami íze, hol édes, hol keserű... Na, de süt a nap és bízunk benne, hogy nem a keserű lesz idén az uralkodó íz, mert akko...
Inkább legyen semleges.
Szóval lassan kiérünk a januárból és lassan jönnek a új dolgaim, de még előtt nézzétek meg a mai mannán, amihez nem kell sok minden és a maga egyszerűségében van a pompája 😉 Próbáljátok ki, fogyasszátok egészséggel, legyetek jók, aztán majd jövök 😁
CSOMBOROS KÁPOSZTÁBAN
SÜLT SERTÉSTARJA
Hozzávalók:
4 adag sertéstarja
(60-80 dkg)
1 kg savanyúkáposzta
4+2 ger.
fokhagyma
1 nagy p. tejföl
(450g)
kömény
majoránna
csombor (borsikafű)
bors, só
A sertéstarját
felszeleteljük, megklopfoljuk, a széleinél egy-két helyen bevágjuk, majd 4
gerezd zúzott fokhagymából, majoránnával, csomborral, borssal, olajos pácot
készítünk és a tarjaszeleteket legalább egy éjszakára (nem baj, ha több) ebben
a pácban érleljük.
A káposztát
szükség szerint kimossuk, egyszer-kétszer átvagdossuk, köménnyel és csomborra
meghintjük és alaposan átforgatjuk.
A bepácolt
tarjaszeleteket oldalanként 3-4 percig elősütjük, megsózzuk.
Egy tepsit finoman
kizsírozunk beleterítjük a káposzta felét, majd a hússzeleteket adagonként összerendezve
rárakjuk.
A tejfölt 2
gerezd zúzott fokhagymával és egy picike sóval kikeverjük és az adagolt hússzeletek
tetejét 1-1 kanálnyival megkenjük, majd befedjük őket a maradék káposztával.
180-200
fokos sütőben fóliával letakarva 45 percig sütjük, aztán fólia nélkül, 15-20
percig sütjük még.
Tálaláskor a
maradék tejfölt kínáljuk mellé, illetve adhatunk burgonya köretet is bár
szerintem magában imegálljaja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése