TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. június 26., szerda

Laza és zöldség avagy Csípős és édes

Sajnos a nagy meleg kihozza az emberből a tiltott dolgokat, pl. viszonylag jó áron vásárolni olyan lazacot, ami fagyasztott, papírdobozban van, tehát nem látunk bele... No de most már mindegy, ettől még ízében, állagában lazac volt, csak az a fránya színe 😕 pedig valamikor ugyanebben a Boltban ez a termék, igaz más márkanév alatt, egész szép színű volt... és ez néhány más termékükre is igaz 😞
Ettől függetlenül a mai egyszerűm is ŐrültenJó lett 😉








CHILIS LAZACFILÉ,
  KARAMELLIZÁLT ZÖLDEKKEL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé
30-35 dkg cukorborsó
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
2 szál szálzeller
1 ek. kristálycukor
petrezselyem zöldje
chili pehely
liszt
olívaolaj és vaj
(őrölt füstölt paprika)
A lazacfiléket besózzuk, pár percig pihenni hagyjuk; közben egy kis lisztet elkeverünk chili pehellyel (és szerencsés esetben őrölt füstölt paprikával), majd a filéket beleforgatjuk és olívaolajon, oldalanként 2-3 perc alatt szépen megsütjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, a gyökeret és a zellerszárat feldaraboljuk.
Egy kevéske olívaolajon, megsózva elkezdjük párolni, pirítani a répát és a gyökeret; pár perc elteltével amikor már kezd puhulni, hozzáadunk egy darabka vajat, a cukorborsót és a zellert, újabb 2-3 perc után egy evőkanál kristálycukorral meghintjük és szépen megkaramellizáljuk, készre pároljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése