Ettől függetlenül a mai egyszerűm is ŐrültenJó lett 😉
CHILIS LAZACFILÉ,
KARAMELLIZÁLT
ZÖLDEKKEL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé
30-35 dkg
cukorborsó
15 dkg sárgarépa
15 dkg
petrezselyemgyökér
2 szál
szálzeller
1 ek. kristálycukor
petrezselyem
zöldje
chili pehely
liszt
só
olívaolaj és
vaj
(őrölt füstölt
paprika)
A lazacfiléket
besózzuk, pár percig pihenni hagyjuk; közben egy kis lisztet elkeverünk chili
pehellyel (és szerencsés esetben őrölt füstölt paprikával), majd a filéket beleforgatjuk
és olívaolajon, oldalanként 2-3 perc alatt szépen megsütjük.
A
zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, a gyökeret és a zellerszárat feldaraboljuk.
Egy kevéske
olívaolajon, megsózva elkezdjük párolni, pirítani a répát és a gyökeret; pár
perc elteltével amikor már kezd puhulni, hozzáadunk egy darabka vajat, a cukorborsót
és a zellert, újabb 2-3 perc után egy evőkanál kristálycukorral meghintjük és
szépen megkaramellizáljuk, készre pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése