No, ebben a dög melegben nem sem árt ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, legyen könnyű, szénhidrát"mentes", és ne fűszerezzük túl...
Ma, pont ma amikor hűvösebb volt, csak 29 fok, én is oda figyeltem és okosan táplálkoztam; nem is vert le a víz kaja után, (annyira).
😎😎😎😎😎
CSIRKEMELL CSÍKOK,
PADLIZSÁNNAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db szép padlizsán
(kb. 50 dkg)
70-80 dkg
paradicsom
2 szál
szárzeller
4 ger.
fokhagyma
bors, só
olívaolaj
Ennél a
receptbe egy ki színt tudunk vinni, ha többféle paradicsomot használunk. Nekem szerencsém volt 3 féléhez is, ami egy
aprócska koktélparadicsom, egy narancssárga, és egy hosszúkás fajta volt.
A padlizsánt
felkarikázzuk, picit megsózzuk, megborsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk, megkenegetjük mindkét felükről, majd egy serpenyőben szépen megsütjük őket; tálalásig félre
tesszük.
(Ezzel a
módszerrel ki tudjuk küszöbölni, hogy a padlizsán indokolatlanul sok olajat
szívjon magába – aki már próbált serpenyőben olajon padlizsánt pirítani az tudja,
hogy képes temérdek olajat elnyelni – természetesen ehhez a művelethez egy jó
serpenyő is szükséges.)
Amig a
padlizsánszeletek pirulnak, a csirkemellet a szokottnál hosszabb csíkokra
vágjuk (egy ki játék ebben a melegben) és egy másik serpenyőben olívaolajon
megpirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Közben a
szárzellert kis kockákra daraboljuk, aztán a csirkecsíkok közé szórjuk.
A fokhagymát
vékonyan felszeleteljük és ezt is hozzáadjuk.
A paradicsomokat
tetszés szerint felszeleteljük és állagához, puhaságához igazodva a raguhoz
adjuk, 2-3 perc alatt összemelegítjük (én a koktéllal kezdtem, a végén pedig a leglevesebb,
a narancssárga jött).
A legvégén
egy jó adag durvára aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése