Szép idő, jó idő, napsütés és grillen való sütés.
Mert egy finoman bepácolt húsnak nincs is párja kerek e világon, mellé valami egyszerű grillköret, amit akár tárcsán is összedobhatunk.
Szép idő, napsütés... ma pont ilyen idő volt 😎
...az esőt leszámítva 😁
GRILLEZETT
CSONTOS KARAJ,
LASKAGOMBÁVAL ÉS ÚJBURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 szelet
csontos karaj
a
pácoláshoz:
4 ger.
fokhagyma
2 ek. mustár
őrölt római
kömény
olaj
30-40 dkg
laskagomba (ha szerencsénk van akkor barna és sárga)
20 dkg
koktélparadicsom
80 dkg
újburgonya (vékony héjú)
rozmaring
bors, só
A mustárt zúzott
fokhagymával és őrölt római köménnyel kikeverjük, majd a csontos
karajszeleteket alaposan bedörzsöljük, bemasszírozzuk vele; legalább egy
(kettő) éjszakára olajba fojtva, hűtőbe érleljük, pácoljuk. Grill serpenyőben
megsütjük.
Az
újburgonyát alaposan megmossuk kb. félcenti vastag karikákra szeleteljük, és
egy nagy serpenyőben, kis lángon, olívaolajon, megsózva saját gőzében, megsütjük,
illetve megpirítjuk, közben egy-két ágacska rozmaringgal és borssal ízesítjük.
- Ennél az elkészítésnél feltétlen figyeljünk a burgonyára; mozgassuk, finoman
kevergessük, hogy szépen egységesen puhuljon, az elején egy ici-pici vizet
tehetünk alá, és valóban csak minimálisan, hogy egy kis gőze legyen, de semmiképp
ne főzzük. –
A laskagomba
alsó vastagabb tönkrészét eltávolítjuk, a többit pedig csak egyszerűen a kezünkkel
megtépkedjük, majd forró olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, közben félbevágott
koktélparadicsomot szórunk hozzá, szintén rozmaringgal, sóval és borssal
ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése