..aztán mielőtt ideges lettem volna, ezzel a finomsággal nyugtattam magam.
TEJFÖLÖS-FOKHAGYMÁS PULYKAHÚS
PIRÍTOTT
PULISZKÁVAL
Hozzávalók:
1 kg pulyka felsőcombfilé
6-8 ger. fokhagyma
1 ek.
fehérborecet
1 p. tejföl
(175g)
1-2 ek. liszt
1 csapott tk.
fűszerpaprika (valóban nem kell sok, nem paprikást készítünk)
majoránna
bors, só
a
puliszkához:
40 dkg
kukoricaliszt
1 l víz
só
A pulykacomb
filét nagyobbacska kockákra daraboljuk.
A fokhagymát
durvára aprítjuk.
Egy kevéske
zsiradékon lepirítjuk a húskockákat (ez a pirítás fogja meg adni az étel alaparomáját,
tehát legyünk bátrak és valóban pirítsuk meg; óvatosan mondom, ha egy ici-picit!!!
odakap az sem baj, de ne égessük meg!!!, ne hagyjuk magára és legyen
odakészítve a víz!), amikor a hús megpirult egyből felöntjük egy kis vízzel,
ami az edény alján levő értékes pörzsanyagokat feloldja.
Ezután meghintjük
egy csapott teáskanál fűszerpaprikával, hozzáadjuk a borecetet, a fokhagymát,
sóval, borssal és majoránnával ízesítve, vízzel felöntögetve, pörkölt módján
puhára főzzük.
Befejezőműveletként
tejfölös habarással besűrítjük.
A
puliszkához egy liter vizet, a legkisebb lángon, feltesszük melegedni.
Amikor már
kezd gyöngyözni, megsózzuk, beleszórjuk a kukoricalisztet, és folyamatos!!!
kevergetéssel legalább 4-5 percig főzzük, pufogtatjuk; lehúzzuk a tűzről, majd
egyből letakarjuk egy fedővel és 25-30 percig (lehet több is) saját gőzében
pihentetjük.
Egy evőkanál
segítségével kiszaggatva, 2-3 adagban, forró zsiradékon megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése