Egyszerűen, ahogy a Dédanyáinktól láttuk, egy-két alapanyag, egy-két fűszer...
Csakis a fricska miatt mondom, és naná! hogy viccesen - só helyett "használhatunk fincsi ételízesítőt" is, mint ahogy azt a Mamikáink is tették és ettől volt jóízű az ételük.... 😂😂😂
VARGÁNYÁS
BURGONYALEVES -2.
Hozzávalók:
60 dkg
burgonya
25 dkg
vargánya
1 kisebb fel
vöröshagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1-2 db
babérlevél
petrezselyem
zöldje
5-6 szem egész
bors
só
(ételecet)
A burgonyát
megpucoljuk és felkockázzuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk aztán egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A vargánya
gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk, pár perc pirítás
után hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is, megsózzuk, felöntjük kb. 1,2 l
vízzel, babérlevéllel és egész borssal ízesítve puhára főzzük.
A főzés
végén lisztből és tejfölből készült habarással besűrítjük, egy jó adag aprított
petrezselymet szórunk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése