No comment.
...illetve ezt holnap reggel akartam megosztani Veletek, aztán úgy gondoltam mégis csak jó lesz így lefekvés előtt megmutatnom... ki tudja, holnap lehet, hogy szükség lesz rá... ha lesz holnap...
PAPPARELLE
VARGÁNYÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg
pappardelle
35-40 kg vargánya
gomba
10 dkg bacon
10 dkg Anikó
sajt
2 dl fehérbor
2 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só
olívaolaj
A tésztát feltesszük
főzni.
Közben bacon-t
vékony csíkokra vágjuk és olívaolajon elkezdjük pirítani.
A vagányát
megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a bacon közé dobva megpirítjuk.
A fokhagymát
apró kockákra daraboljuk, és amikor a gomba szépen megpirult hozzákeverjük,
borssal és majoránnával ízesítjük.
Pár pillanat
múltán (ügyelve arra, hogy a fokhagyma meg ne égjen) felöntjük a borral és belecsipkedjük
az Anikó sajtot, gyenge lángon összeforraljuk, illetve felolvasztjuk a sajtot.
(Talán
fontos lehet: én MIZO Anikó sajtot használtam, -ezt nem reklámnak szánom- aztán
igazándiból azt sem tudom, hogy gyártja-e más cég kis hazánkban ezt a fajtát;
én még nem találkoztam mással, de tudom, hogy „ugyanazon” termékek minősége, különböző
márkanév alatt, sajna! akár eltérő is lehet.
Egyébként az
Anikó sajtot mindenkinek ajánlom, aki szereti krémesen lágy, jóízű, finoman karakteres
sajtokat; természetesen nem hűtőhidegen, hanem ahogy illik „szobahőmérsékleten”
de legalább 15-20 perc pihentetés után.)
Amikor a ragunk
kiforrotta magát, szükség szerint megsózzuk, és minden különösebb öblítés
nélkül átszűrjük bele a tésztát.
1-2 perc összemelegítés
után frissen, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése