TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. október 23., hétfő

Paraj és zamat avagy A zöld és a kék

Nem nagyzolásból említem meg,  de ölég szépen megszokták dicsérni a krémleveseimet. Természetesen, ezt mindig követei a kérdés: -és hogy csinálod?
Elmondom, és jön a követkő: -komolyan, csak ennyi? 
Igen.














PARAJKRÉMLEVES, KÉK SAJTTAL
       ÉS FOKHAGYMÁS OLAJJAL
Hozzávalók:
45 dkg parajkrém (fagyasztott)
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
2 ek. kristálycukor
2-3 ek. liszt
kékpenészes sajt (Márvány, Gorgonzola, stb.) 
szerecsendió
olívaolaj
lestyán
bors, só
szalonna, toast kenyér
2 szép gerezd fokhagymát összezúzunk, egy kis tálkába rakjuk, picikét megsózzuk, majd olívaolajjal felöntjük, elkavarjuk, és fóliával letakarva legalább félnapot pihentetjük, de előző este is elkészíthetjük.
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, kevéske olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a cukrot és aranybarnára pirítjuk. 
Hozzáadjuk a parajkrémet és durvára aprítva 2 gerezd fokhagymát, felöntjük bő 1 liter vízzel, megsózzuk, fűszerezzük. 
15-20 percig főzzük, illetve amíg a hagymák jól megpuhulnak, aztán simára turmixoljuk, tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük, készre főzzük.
Tálaláskor belemorzsoljuk a kéksajtot és a fokhagymás olajjal megcsepegtetjük.
Együtt pirított, kis kockára vágott toast kenyeret és szalonnát kínálunk hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése