Ha még emlékeztek rá, a múlt héten valahol, valakinek, valamiért spenótos pennét "ígértem", amiből más lett... >>>nem rosszabb, de más<<<
No, ezért azt éreztem, hogy úgy korrekt, ha akkori ígéretemet ma illetve tegnap bepótlom...
No, ezért azt éreztem, hogy úgy korrekt, ha akkori ígéretemet ma illetve tegnap bepótlom...
FARFALLE, CSIBEMÁJJAL ÉS SPENÓTTAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
25 dkg bébi spenót
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg koktélparadicsom
4 ger. fokhagyma
1 p. tejföl (175g)
25 dkg farfalle
majoránna
só
olívaolaj
A paradicsomokat méret függően, félbe vagy negyedekre daraboljuk, a fokhagymát durvára aprítjuk.
A bébi spenótot megmossuk
A csirkemájat felcsíkozzuk.
A tésztát kifőzzük.
Közben, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk, félúton hozzáadjuk a májat.
Amikor a máj elveszti nyers színét, beleszórjuk a fokhagymát, aztán félperc múlva a paradicsomot; 1-2 percig együtt pároljuk, sózzuk, majoránnával ízesítjük.
Felöntjük kb. 1.5 dl vízzel, jól kiforraljuk, aztán a tejfölt kikeverjük egy kevéske meleg lével -hőkiegyenlítés- ez lehet akár a tészta főzővize is, és ezt is hozzákeverjük, beleszórjuk a bébi spenótot és szép, lassan visszaforraljuk.
Beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk.
Csak 1 tipp: Ha ügyesek vagyunk, a tészta főzését, a raguban is befejezhetjük, ez azt jelenti, hogy a tésztát, az a utolsó pillanat előtt -"még egy pici kell neki"-, nem leöblítve, melegen átszűrjük a raguba, és abban 2-3 perc alatt főzzük készre; igaz ez néni gyakorlatot igényel, de megéri.
..és még 1: a sózás, a szalonna sós, és ha a tészta főzővizét használjuk az is sós, erre ügyeljünk!!! ...nekem elhihetitek, már tudom miről beszélek 😁😬
A bébi spenótot megmossuk
A csirkemájat felcsíkozzuk.
A tésztát kifőzzük.
Közben, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk, félúton hozzáadjuk a májat.
Amikor a máj elveszti nyers színét, beleszórjuk a fokhagymát, aztán félperc múlva a paradicsomot; 1-2 percig együtt pároljuk, sózzuk, majoránnával ízesítjük.
Felöntjük kb. 1.5 dl vízzel, jól kiforraljuk, aztán a tejfölt kikeverjük egy kevéske meleg lével -hőkiegyenlítés- ez lehet akár a tészta főzővize is, és ezt is hozzákeverjük, beleszórjuk a bébi spenótot és szép, lassan visszaforraljuk.
Beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk.
Csak 1 tipp: Ha ügyesek vagyunk, a tészta főzését, a raguban is befejezhetjük, ez azt jelenti, hogy a tésztát, az a utolsó pillanat előtt -"még egy pici kell neki"-, nem leöblítve, melegen átszűrjük a raguba, és abban 2-3 perc alatt főzzük készre; igaz ez néni gyakorlatot igényel, de megéri.
..és még 1: a sózás, a szalonna sós, és ha a tészta főzővizét használjuk az is sós, erre ügyeljünk!!! ...nekem elhihetitek, már tudom miről beszélek 😁😬
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése