TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. október 18., szerda

Spenót és csibemáj avagy Tartozás

Ha még emlékeztek rá, a múlt héten valahol, valakinek, valamiért spenótos pennét "ígértem", amiből más lett..>>>nem rosszabb, de más<<<
No, ezért azt éreztem, hogy úgy korrekt, ha akkori ígéretemet ma illetve tegnap bepótlom...














FARFALLE, CSIBEMÁJJAL ÉS SPENÓTTAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
25 dkg bébi spenót
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg koktélparadicsom
4 ger. fokhagyma
1 p. tejföl (175g)
25 dkg farfalle
majoránna
olívaolaj
A paradicsomokat méret függően, félbe vagy negyedekre daraboljuk, a fokhagymát durvára aprítjuk. 
A bébi spenótot megmossuk
A csirkemájat felcsíkozzuk.
A tésztát kifőzzük. 
Közben, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk, félúton hozzáadjuk a májat. 
Amikor a máj elveszti nyers színét, beleszórjuk a fokhagymát, aztán félperc múlva a paradicsomot; 1-2 percig együtt pároljuk, sózzuk, majoránnával ízesítjük.
Felöntjük kb. 1.5 dl vízzel, jól kiforraljuk, aztán a tejfölt kikeverjük egy kevéske meleg lével -hőkiegyenlítés- ez lehet akár a tészta főzővize is, és ezt is hozzákeverjük, beleszórjuk a bébi spenótot és szép, lassan visszaforraljuk. 
Beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk.
Csak 1 tipp: Ha ügyesek vagyunk, a tészta főzését, a raguban is befejezhetjük, ez azt jelenti, hogy a tésztát, az a utolsó pillanat előtt -"még egy pici kell neki"-, nem leöblítve, melegen átszűrjük a raguba, és abban 2-3 perc alatt főzzük készre; igaz ez néni gyakorlatot igényel, de megéri.
..és még 1: a sózás, a szalonna sós, és ha a tészta főzővizét használjuk az is sós, erre ügyeljünk!!! ...nekem elhihetitek, már tudom miről beszélek 😁😬






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése