Tegnap amikor hazaértem a melóból, nem jutott más eszembe, mint főzés. És!?
PARADICSOMOS PULYKARAGU, PATISZONNAL
Hozzávalók:
80 dkg kockázott pulykacomb
1 db patiszon (csillagtök, kb 70 dkg)
25 dkg paprika
2 fej vöröshagyma
2 dob. darabolt paradicsom konzerv (1/400 g)
1 tk. kristálycukor
oregánó
só
chili vagy fokhagyma, esetleg mindkettő 😉
A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk, és együtt szépen üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a húst, és amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, oregánóval ízesítjük; vízzel felöntögetve a pörkölthöz hasonlatosan főzzük 30-35 percet.
Ekkor hozzáborítjuk a paradicsom konzerveket, és a cukrot, és amikor felforr belekeverjük az időközben megtisztított és felkockázott patiszont, aprított chilivel (vagy fokhagymával, esetleg mind kettővel) ízesítve 20-25 perc alatt készre, puhára főzzük.
Jelen esetben gerslivel (árpagyöngy) tálaltam amit sós, babérlevéllel ízesített vízben főztem meg.
(A főzési idő, függhet a hús kockák méretétől, én "bolti" darabolásút használtam, ami viszonylag kicsi, ezért elég volt ennyi idő neki.)
Jelen esetben gerslivel (árpagyöngy) tálaltam amit sós, babérlevéllel ízesített vízben főztem meg.
(A főzési idő, függhet a hús kockák méretétől, én "bolti" darabolásút használtam, ami viszonylag kicsi, ezért elég volt ennyi idő neki.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése