Ismét egy klasszikus étel, illetve annak indult...
Ez van, már semmit se tudok úgy elkészíteni ahogy "kell" 👈 na jó ez csak vicc, de akkor is.
...és valóban, mindig úgy KELL? csak úgy lehet? nem értem...
TÁRKONYOS SERTÉSMÁJ
Hozzávalók:
70 dkg sertésmáj
1 nagy fej vöröhagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
1 ek. mustár
liszt
tárkony
bors, só
(rizibizi)
A szalonnát felcsíkozzuk és egy kevéske zsiradékon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
A megtisztított sertésmájat és a vöröshagymát, csíkokra illetve félkarikákra vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon, együtt, elkezdjük pirítani.
Amikor a máj elveszti nyers színét, megszórjuk egy evőkanálnyi lisztel, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi (inkább kevesebb), hozzáadjuk a mustárt, borssal és tárkonnyal ízesítjük és alaposak kiforraljuk. A májat NE főzzük sokat, mert keményedik.
Tálalás előtt belekeverjük a szalonnát, szükség szerint sózzuk; és rizibizivel kínáljuk.
(Aki szereti, több mustárt is használhat.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése