TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. október 9., hétfő

Máj és hagyma avagy Csak egy kis csavar

Ismét egy klasszikus étel, illetve annak indult...
Ez van, már semmit se tudok úgy elkészíteni ahogy "kell" 👈 na jó ez csak vicc, de akkor is.
...és valóban, mindig úgy KELL? csak úgy lehet? nem értem...















TÁRKONYOS SERTÉSMÁJ 
Hozzávalók:
70 dkg sertésmáj
1 nagy fej vöröhagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
1 ek. mustár
liszt
tárkony
bors, só
(rizibizi)
A szalonnát felcsíkozzuk és egy kevéske zsiradékon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
A megtisztított sertésmájat és a vöröshagymát, csíkokra illetve félkarikákra vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon, együtt, elkezdjük pirítani.
Amikor a máj elveszti nyers színét, megszórjuk egy evőkanálnyi lisztel, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi (inkább kevesebb), hozzáadjuk a mustárt, borssal és tárkonnyal ízesítjük és alaposak kiforraljuk. A májat NE főzzük sokat, mert keményedik.
Tálalás előtt belekeverjük a szalonnát, szükség szerint sózzuk; és  rizibizivel kínáljuk.
(Aki szereti, több mustárt is használhat.)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése