TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. október 25., szerda

Brokkoli és sajt avagy Csirke és tészta

Néhány hozzávaló, és már kész is a hétköznapi kényeztetés 😉















KAKUKKFÜVES CSIRKEMELL, 
  SAJTOS-BROKKOLIS SPAGETTIVEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db brokkoli
2 db natúr krémsajt-tömlős (1/100g)
15-20 dkg spagetti
1,5 dl fehérbor
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig főzzük, és egyből "jeges vízben" lehűtjük, tehát blansírozzuk.
A csirkemellet felszeleteljük (akár klopfolhatjuk is, de csak finoman), sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. Egy serpenyőben, elősütjük (megkapatjuk) a szeleteket, óvatosan felöntjük a borral, közepes lángon kiforraljuk, minimálisra elfőzzük, miközben a húsok szépen megpárolódnak.
A brokkoli rózsákat olívaolajon átforrósítjuk, kb 1,5 dl vizet öntünk rá (ennek egy része lehet fehérbor is), hozzáadjuk a sajtokat, elkeverjük, szerecsendióval ízesítjük, szükség szerint sózzuk, sűrűre visszaforraljuk, és beleforgatjuk a tésztát.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése