KAKUKKFÜVES CSIRKEMELL,
SAJTOS-BROKKOLIS SPAGETTIVEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db brokkoli
2 db natúr krémsajt-tömlős (1/100g)
15-20 dkg spagetti
1,5 dl fehérbor
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig főzzük, és egyből "jeges vízben" lehűtjük, tehát blansírozzuk.
A csirkemellet felszeleteljük (akár klopfolhatjuk is, de csak finoman), sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. Egy serpenyőben, elősütjük (megkapatjuk) a szeleteket, óvatosan felöntjük a borral, közepes lángon kiforraljuk, minimálisra elfőzzük, miközben a húsok szépen megpárolódnak.
A brokkoli rózsákat olívaolajon átforrósítjuk, kb 1,5 dl vizet öntünk rá (ennek egy része lehet fehérbor is), hozzáadjuk a sajtokat, elkeverjük, szerecsendióval ízesítjük, szükség szerint sózzuk, sűrűre visszaforraljuk, és beleforgatjuk a tésztát.
A brokkoli rózsákat olívaolajon átforrósítjuk, kb 1,5 dl vizet öntünk rá (ennek egy része lehet fehérbor is), hozzáadjuk a sajtokat, elkeverjük, szerecsendióval ízesítjük, szükség szerint sózzuk, sűrűre visszaforraljuk, és beleforgatjuk a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése