Sokszor már nevetek magamon, amikor elkezdem írni, hogy ez volt itthon...
Pedig ez a bazi nagy igazság, higgyétek el, és gondoljatok bele nincs is ennél egyszerűbb dolog.
Igaz és FONTOS! ne legyünk finnyá válogatósak, ha valami egészen új dolgot, új párosítást kell kipróbálnunk, kell elkészíteni....
Tudom, és látom (legyünk őszinték magunkhoz) ha egy étteremben fogyasztunk egy étel-újdonságot sokkal könnyebben elfogadjuk, mintha magunk készítenénk, ugyi...
Na akkor most mi van... ???
CSIRKEMELL SZÁRZELLERREL
ÉS RAGUJÁVAL SÜTVE
Hozzávalók:
4 db (15-20 dkg-s) csirkemell
2 szál szárzeller
8-10 szelet bacon
25 dkg koktélparadicsom
1 db cukkini (2 is lehet)
bors, só
A csirkemelleket egy hegyes késsel, hosszában felszúrjuk; a szárzeller szálakat félbe vágjuk és a belenyomjuk, beletoljuk a csirkemellekbe.
A melleket megszórjuk borssal (sózhatjuk is, de csak finoman, mert a szalonnától is kap egy kis sósságot), majd ügyesen bacon-ba göngyöljük őket.
A cukkinit és a paradicsomot feldaraboljuk, felkockázzuk, aztán egy tepsibe borítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és ráhelyezzük a csirkemelleket.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon, fólia alatt kb. 20 percig sütjük, pároljuk, majd a fólia nélkül, erősebb hőfokon, szépen rápirítunk.
Szerintem a párolt rizs a legtökéletesebb köret hozzá.
-Bár én mindenhez(höz) rizst ennék(nák) 😁
A csirkemelleket egy hegyes késsel, hosszában felszúrjuk; a szárzeller szálakat félbe vágjuk és a belenyomjuk, beletoljuk a csirkemellekbe.
A melleket megszórjuk borssal (sózhatjuk is, de csak finoman, mert a szalonnától is kap egy kis sósságot), majd ügyesen bacon-ba göngyöljük őket.
A cukkinit és a paradicsomot feldaraboljuk, felkockázzuk, aztán egy tepsibe borítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és ráhelyezzük a csirkemelleket.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon, fólia alatt kb. 20 percig sütjük, pároljuk, majd a fólia nélkül, erősebb hőfokon, szépen rápirítunk.
Szerintem a párolt rizs a legtökéletesebb köret hozzá.
-Bár én mindenhez(höz) rizst ennék(nák) 😁
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése