Késő van.
BORSOS CSIRKEFALATOK,
KECSKESAJTOS SPÁRGARAGUVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
50 dkg zöld spárga
15 dkg kecskesajt (félkemény)
1 db póréhagyma
1 db zöld alma
1 dl fehérbor
2 tk. magos mustár
2 tk. magos mustár
szerecsendió
bors,só
olívaolaj
A csirkemellet nagyobb (ujjnyi) darabokra, csíkokra vágjuk, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megszórjuk (a borsból ízlés szerint, de lehet bővebben), megsózzuk, meglocsoljuk 1-2 kanálnyi olívaolajjal és grillserpenyőben szépen megsütjük.
Közben a spárgát megtisztítjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon, lassan elkezdjük pirítani. Amikor kezd színt kapni, közé szórjuk a karikákra vágott pórét, picit megsózzuk, borsozzuk. Az almát és a kecskesajtot felkockázzuk; ezeket is a piruló raguhoz rakjuk, aztán jöhet a magos mustár, majd felöntjük a borral és pillanatok alatt összemelegítjük, hogy a sajt finoman megolvadjon.
A csirkefalatokkal koronázva, forrón tálaljuk.
(A serpenyő alján összegyűlt szafttal pedig bátran locsoljuk meg.)
(A serpenyő alján összegyűlt szafttal pedig bátran locsoljuk meg.)
A sózással vigyázzunk, mert a sajttól is kaphat egy kis sós ízt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése