AFRIKAI HARCSAFILÉ, BORSOSAN,
FORRÓ SALÁTÁVAL ÉS HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
70-80 dkg afrikai harcsafilé
3-4 db szívsaláta
20 dkg hajdina
10 dkg bacon
25 dkg paradicsom
3 ek. balzsamecet
1/2 fej vöröshagyma
babérlevél
rozmaring
bors, só
zsemlemorzsa
A hagyományos módon, babérlevéllel, rozmaringgal valamint a vöröshagymával és sóval ízesítve, a rizshez hasonlatos módon készítjük a hajdinakását. (Szoktam volt mondani, a hajdina bírja a vizet, tehát ha keménynek találjuk, adjunk hozzá még egy kicsit, és pároljuk tovább.)
A harcsafiléket eldaraboljuk, besózzuk, és bőven megborsozzuk (ízlés szerint), 10 percig pihentetjük, aztán zsemlemorzsába forgatva, egy serpenyőben, kevéske olívaolajon, szép pirosra sütjük.
Közben a bacon felcsíkozzuk, a paradicsomot nagyobbacska kockára vágjuk, a szívsalátát pedig négyfelé, úgy, hogy lehetőség szerint a torzsájukat meghagyjuk, mert az fogja összetartani őket.
A harcsafiléket tálalásig félre tesszük, melegen tartjuk.
A halas serpenyőbe, (természetesen lehet másik is) kipirítjuk a szalonnát, közben hozzá rakjuk a saláta negyedeket, majd a paradicsomot, balzsamecettel és rozmaringgal ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Ha ügyesen dolgozunk, akkor egyszerre készülünk el mindennel, ugyanis, a salátának 3-4 perc elég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése