Gondoltam neki látok, hogy legyen.
Szerintem sikerült.
Próbáljátok ki, oszt gyöhetnek a vílemények 💪💣👅😁👌💗
SPENÓTOS GNOCCHI,
TEJSZÍNES SAJTTAL
Hozzávalók:
A gnocchihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 db tojás
szerecsendió
só
A szószhoz-
10-15 dkg spenót (paraj)
2 db tejszínes tömlős sajt (1/10dkg)
3 ger. fokhagyma
tárkony
bors, só
olívaolaj
olívaolaj
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihűtjük.
A kihűlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!
Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villával segítségével megnyomkodjuk, megformázzuk őket.
Forrásban levő sós vízben, pár perc alatt kifőzzük.
Forrásban levő sós vízben, pár perc alatt kifőzzük.
Közben elkészítjük a ragut, a szószt.
A fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk és kb. egy deci tésztafőző vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a sajtot, tárkonnyal, sóval és borssal ízesítve, lassan összeforraljuk és az utolsó pillanatokban beleszórjuk a megtisztított (szükség szerint, megvághatjuk) spenótot és a kifőtt gnocchikat, aztán alaposan összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése