A tegnapi egyszerű, rakottas étkem önállóan is megállja a helyét, de sültek mellé is pompás köret lehet, és ez esetben akár 4 személynek is elég lehet.
TÚRÓVAL SÜLT CIKÓRIA
2 adag
Hozzávalók:
50 dkg cikória (4db)
25 dkg túró
1 db tojás
1 p.tejföl (175g)
1 csapott ek. búzadara
1 ek. magos mustár
őrölt kömény mag
bors, só
A túrót, a tojással, őrölt köménnyel, sóval és borssal valamint a búzadarával alaposan összekeverjük
A cikóriát hosszában negyedekre vágjuk, a torzsarészét kivágjuk, majd a felét, adagonként, kivajazott vagy olajozott, tepsibe, jó esetben kerámia sütőtálkákba rakjuk szépen egymás mellé. Elosztjuk rajtuk a túrót, és befedjük a maradék cikória negyedekkel picit sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt kikeverjük a mustárral, szükség szerint sózzuk és ügyesen bekenjük, befedjük vele a cikóriákat.
180-190 fokos sütőben 35-40 perc alatt szépen megsütjük, a végén erősebb hőfokon rápiríthatunk.
Csak 1 tipp: Az ilyen módon sült ételek (tejföllel, sajttal... szórt) tetejére egy csipet! zsemlemorzsát szórunk, segítheti a szebb pirulást.
180-190 fokos sütőben 35-40 perc alatt szépen megsütjük, a végén erősebb hőfokon rápiríthatunk.
Csak 1 tipp: Az ilyen módon sült ételek (tejföllel, sajttal... szórt) tetejére egy csipet! zsemlemorzsát szórunk, segítheti a szebb pirulást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése