Tegnapelőtt ugyibár a zúzapörköltet, elevenítettem fel, illetve ajánlottam figyelmetekbe. Ma egy olyan ötlettel traktállak bennetek, amit mindenki ismer, mindenki hallott róla, de ha arra kerül a sor, mégsem „meri” ügyesen elhasználni: A maradékot. (persze ha van)
Igen, tudom, van ahol ez nem egyszerű dolog, mert (ezt sajnos nem tudom szebben mondani) kicsit finnyás a család, és megszólják a háziasszonyt, ha...
-Tegnap (vagy épp tegnapelőtt) is ez volt!-
Ha jobban megfigyeljük, azért csak bizonyos ételeknél van ám ez így.
Például: jaj, ma is zúza; jajj, ma is káposzta; jajj, ma is bab; jajj, ma is akármi...
Azt viszont, hogy :jajj, ma is hús....- azt valamiért, kevesebbet vagy inkább egyáltalán nem lehet hallani.
Na, de nem akarok jobban elkanyarodni a mi ügyünktől, a zúzapöritől, aminek a maradékából is könnyen elkészíthető ez a kis pompás tápláló leves; természetesem frissen is főzhetjük a zúzapörit.
TÁRKONYOS ZÚZALEVES, TEJFÖLÖSEN
Hozzávalók:
60 dkg csirkezúza
80 dkg burgonya
2 szál sárgarépa
2 nagy fej vöröshagyma
4+1 ger. fokhagyma
30 dkg paprika
20 dkg paradicsom
1 p. tejöl
2 db babérlevél
fűszerpaprika
tárkony
kömény
liszt
bors, só
Tehát, elkészítünk egy jó kis >>> Zúzapörköltet... <<<
...közben megtisztítjuk a burgonyát és a sárgarépát, feldaraboljuk, aztán ahogy a zúza puhul hozzáadjuk őket, felöntjük vízzel, tárkonnyal ízesítjük és a végén tejfölös habarással besűrítjük és készre főzzük.
Ennyi.
...és ahogy fent említettem, maradék zúzapöriből is készíthetjük, szerencsénkre a zúza, bírja a főzést.
...közben megtisztítjuk a burgonyát és a sárgarépát, feldaraboljuk, aztán ahogy a zúza puhul hozzáadjuk őket, felöntjük vízzel, tárkonnyal ízesítjük és a végén tejfölös habarással besűrítjük és készre főzzük.
Ennyi.
...és ahogy fent említettem, maradék zúzapöriből is készíthetjük, szerencsénkre a zúza, bírja a főzést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése