Na szóval!
Komolyan mondom, hogy ennyire egyszerűen is lehet!
A körülményekről nem szeretnék sokat gazsulázni, lényeg a lényeg, ennél sokkal komolyabb, összetettebb, de az egyszerűség korlátai közt maradó tésztaételt szerettem volna készíteni...
De ahogy szokták (szoktam) mondani: ember tervez, idő végez ;) (hú-hú de vicces)
Most aztán nem lepődjetek meg!, mindig ezt próbálom „belétek verni”, eme finomságot (is) csak úgy összedobtam.
Erre volt időm, ezt tettem, ezt ettem; és egyáltalán nem bántam meg!
Higgyétek el, sokszor jobb, és finomabb ételeket tudunk összedobni, varázsolni, ha nem „görcsölünk rá”
HÚSOS-PARADICSOMOS TÉSZTA, BEBALZSAMOZVA
Hozzávalók:
50 dkg pulyka-, vagy csirkemell
25- 30 dkg tészta (lényegében szabadon választott)
30 dkg koktélparadicsom
1 szál szálzeller
balzsamecet
rozmaring
bors, só
olívaolaj
Parmesan vagy Grana Padano sajt
A szárnyashúst kis kockákra daraboljuk, meglocsoljuk 1-2 evőkanál balzsamecettel, és 15 percig pihentetjük.
Kifőzzük a tésztát.
Közben a hús kicsit lecsepegtetjük, szükség szerint leitatjuk róla az ecetet.
A szárzellert nagyon apróra vágjuk és olívaolajon megfuttatjuk, aztán hozzáadjuk a húskockákat, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük és saját levébe szép lassan puhára pároljuk.
Ez idő alatt, a paradicsomot is felaprítjuk, majd amikor a hús elérte a kívánt puhaságot, belekeverjük és ismét 1-2 evőkanál balzsamecettel meglocsolva és utóízesítve 5-10 perc alatt összeforraljuk.
A tésztával alaposan beforgatva tálaljuk, és sajt forgácsokkal megszórjuk.
(Én, az utolsó pillanatokban is szoktam még a friss fűszerekből adni a ragukhoz, vagy tálaláskor megszórni vele.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése