TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. május 18., szombat

Az olasz válogatott

Na, kérem szépen az olaszoknak (csókoltatom őket) van 1-2, 3-4 egyszerűen és őrülten jó éltelük. Természeten nagyszerűségük az egyszerűségükben rejlik.
Ezek közül most a Bruscetta, a Panzanella és a Insalata Caprese az amiről pár szót ejtenék. 
Bruscetta: Eredetileg pirítós, fokhagymával bedörzsölve és olívaolajjal meglocsolva. A ma elterjedt formája aprított pardicsomos, bazsalikomos, fokhagymás „raguval” megkent pirítós. 
Panzanella: Kenyérsaláta, szikkadt kenyér (ciabata) kockázva, pirítva, aprított paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, néhol uborka; bor vagy balzsam ecetes, olívás öntettel bekeverve, lehűtve.
Insalata Caprese: Mozzarella paradicsommal, bazsalikomos, borsos olívaolajjal meglocsolva.
Röviden és tömören ennyi. Most egy őrült ötletnek köszönhetően elkészítettem ezt a hármat egyben :)   





OLASZ VEGYES SALÁTA
INSALATA MISTA ITALIANA
1 adag
Hozzávalók:
1 db szikkadt zsemle 
1 db mozzarella 
4-5 szem koktél paradicsom
4-5 szem olívabogyó
1 ger. fokhagyma
friss bazsalikom
olívaolaj
bors, só
A zsemlét felkockázzuk és szárazon megpirítjuk.
A paradicsomokat, az olajbogyókat és a fokhagymát felaprítjuk és egy tálba rakjuk; majd meglocsoljuk olívaolajjal (ez lehet 4-5 kanálnyi is), sózzuk, borsozzuk, bazsalikom levélkékkel ízesítjük, összekavarjuk. Az így kapott „öntetbe”, beleforgatjuk a  megpirult zsemlekockákat, szükség szerint locsolhatunk rá még egy kis olajat, jól lehűtjük.
Tálaláskor a mozzarella golyót megtépkedjük és a saláta közé rétegezzük.
TUDTAD?„...a paradicsom, jó E-vitamin forrás, mely segít megvédeni a szervezetet a méreganyagoktól.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése