Na, kérem szépen az olaszoknak (csókoltatom őket) van 1-2, 3-4 egyszerűen és őrülten jó éltelük. Természeten nagyszerűségük az egyszerűségükben rejlik.
Ezek közül most a Bruscetta, a Panzanella és a Insalata Caprese az amiről pár szót ejtenék.
Bruscetta: Eredetileg pirítós, fokhagymával bedörzsölve és olívaolajjal meglocsolva. A ma elterjedt formája aprított pardicsomos, bazsalikomos, fokhagymás „raguval” megkent pirítós.
Panzanella: Kenyérsaláta, szikkadt kenyér (ciabata) kockázva, pirítva, aprított paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, néhol uborka; bor vagy balzsam ecetes, olívás öntettel bekeverve, lehűtve.
Insalata Caprese: Mozzarella paradicsommal, bazsalikomos, borsos olívaolajjal meglocsolva.
Röviden és tömören ennyi. Most egy őrült ötletnek köszönhetően elkészítettem ezt a hármat egyben :)
Bruscetta: Eredetileg pirítós, fokhagymával bedörzsölve és olívaolajjal meglocsolva. A ma elterjedt formája aprított pardicsomos, bazsalikomos, fokhagymás „raguval” megkent pirítós.
Panzanella: Kenyérsaláta, szikkadt kenyér (ciabata) kockázva, pirítva, aprított paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, néhol uborka; bor vagy balzsam ecetes, olívás öntettel bekeverve, lehűtve.
Insalata Caprese: Mozzarella paradicsommal, bazsalikomos, borsos olívaolajjal meglocsolva.
Röviden és tömören ennyi. Most egy őrült ötletnek köszönhetően elkészítettem ezt a hármat egyben :)
OLASZ VEGYES SALÁTA
INSALATA MISTA ITALIANA
1 adag
Hozzávalók:
1 db szikkadt zsemle
1 db mozzarella
4-5 szem koktél paradicsom
4-5 szem olívabogyó
1 ger. fokhagyma
friss bazsalikom
olívaolaj
bors, só
A zsemlét felkockázzuk és szárazon megpirítjuk.
A paradicsomokat, az olajbogyókat és a fokhagymát felaprítjuk és egy tálba rakjuk; majd meglocsoljuk olívaolajjal (ez lehet 4-5 kanálnyi is), sózzuk, borsozzuk, bazsalikom levélkékkel ízesítjük, összekavarjuk. Az így kapott „öntetbe”, beleforgatjuk a megpirult zsemlekockákat, szükség szerint locsolhatunk rá még egy kis olajat, jól lehűtjük.
Tálaláskor a mozzarella golyót megtépkedjük és a saláta közé rétegezzük.
TUDTAD?„...a paradicsom, jó E-vitamin forrás, mely segít megvédeni a szervezetet a méreganyagoktól.”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése