Drágájim!
Az a megtiszteltetés ért, hogy a Boldog kukta felkérésére és a CSIKOS LEKVÁRCSALÁD-nak köszönhetően ismét versenyezhetek, ráadásul még a FAHÉJ magazin-ba is bekerülhet a receptem.
A feladat nem más mint egy általam választott CSIKOS termékkel kell új kedvenceket alkotni, illetve ezzel is népszerűsíteni ezt a pompás „családot”, amit tiszta szívemből ajánlok mindenkinek, aki szereti a színvonalas ízeket.
Amit választottam az pedig a Paradicsom chutney, rozmaringgal és körömvirággal, amiből hat bloggertársammal főzőcskézünk valami finomat, mindenki a maga jellegének, ízlésének és álmainak megfelelően.
Nem is biztos, hogy a verseny a legjobb szó ide, hiszen az első díjat már mindenki megkapta; a termék és a lehetőség. Ennél többet nem kívánhat az ember, inkább fogjuk fel úgy mint egy játékos megmérettetés. Mivel a játéknál komolyabb dolog nem nagyon van a világon - szavazzatok az én receptjeimre (vagy a többiekére)
A magam módján az egyszerűség mellett tettem le voksomat, tehát a következő étkeim is ennek szellemében születtek és továbbra is így fognak megszületni.
80 dkg fogasfilé
2 db cukkini (kb.:40 dkg)
3-4 ek. paradicsomos chutney (kb.:12-15 dkg)
1/4 citrom leve
80 dkg burgonya
4 ger. fokhagyma
vaj
tej
só
A fogasfilét adagonként, négy darabra, négy csíkra vágjuk, egy tálba rakjuk, rámerjük a chutney-t és a citrom levével megcsepegtetjük; alaposan beletapicskoljuk, majd legalább egy fél napot így pácoljuk.
A cukkiniket uborkagyaluval, hosszában felszeleteljük, úgy, hogy szép „szalagokat” kapjunk. A legszebb cukkiniszalagokat (haldarabonként elég egy) forrásban lévő sós vízben 2 percig blansírozzuk, „főzzük” és utána egyből hideg vízbe tesszük.
A bepácolódott halcsíkokat megsózzuk, betekerjük egy-egy cukkiniszalaggal és olívaolajjal meglocsolva forró sütőben 10-15 perc alatt szépen megsütjük.
A maradék cukkini szalagokat vékonyan felcsíkozzuk és enyhén lesózzuk.
A burgonyapürét lényegében a szokásos módon készítjük el, azzal a turpissággal, hogy már a főző vizébe beleaprítjuk a fokhagymát és ezzel főzzük puhára a burgonyát. A kész pürébe a fokhagymán és a són kívül most nem rakunk más fűszert, hanem a lesózott cukkinicsíkokat jól kinyomkodjuk és ezt keverjük bele.
Köszönjük CSIKOS !!!
Az a megtiszteltetés ért, hogy a Boldog kukta felkérésére és a CSIKOS LEKVÁRCSALÁD-nak köszönhetően ismét versenyezhetek, ráadásul még a FAHÉJ magazin-ba is bekerülhet a receptem.
A feladat nem más mint egy általam választott CSIKOS termékkel kell új kedvenceket alkotni, illetve ezzel is népszerűsíteni ezt a pompás „családot”, amit tiszta szívemből ajánlok mindenkinek, aki szereti a színvonalas ízeket.
Amit választottam az pedig a Paradicsom chutney, rozmaringgal és körömvirággal, amiből hat bloggertársammal főzőcskézünk valami finomat, mindenki a maga jellegének, ízlésének és álmainak megfelelően.
Nem is biztos, hogy a verseny a legjobb szó ide, hiszen az első díjat már mindenki megkapta; a termék és a lehetőség. Ennél többet nem kívánhat az ember, inkább fogjuk fel úgy mint egy játékos megmérettetés. Mivel a játéknál komolyabb dolog nem nagyon van a világon - szavazzatok az én receptjeimre (vagy a többiekére)
A magam módján az egyszerűség mellett tettem le voksomat, tehát a következő étkeim is ennek szellemében születtek és továbbra is így fognak megszületni.
PARADICSOM CHUTNEY-BA PÁCOLT FOGASFILÉ,
CUKKINISZALAGGAL
ÉS HOZZÁILLŐ BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:80 dkg fogasfilé
2 db cukkini (kb.:40 dkg)
3-4 ek. paradicsomos chutney (kb.:12-15 dkg)
1/4 citrom leve
80 dkg burgonya
4 ger. fokhagyma
vaj
tej
só
A fogasfilét adagonként, négy darabra, négy csíkra vágjuk, egy tálba rakjuk, rámerjük a chutney-t és a citrom levével megcsepegtetjük; alaposan beletapicskoljuk, majd legalább egy fél napot így pácoljuk.
A cukkiniket uborkagyaluval, hosszában felszeleteljük, úgy, hogy szép „szalagokat” kapjunk. A legszebb cukkiniszalagokat (haldarabonként elég egy) forrásban lévő sós vízben 2 percig blansírozzuk, „főzzük” és utána egyből hideg vízbe tesszük.
A bepácolódott halcsíkokat megsózzuk, betekerjük egy-egy cukkiniszalaggal és olívaolajjal meglocsolva forró sütőben 10-15 perc alatt szépen megsütjük.
A maradék cukkini szalagokat vékonyan felcsíkozzuk és enyhén lesózzuk.
A burgonyapürét lényegében a szokásos módon készítjük el, azzal a turpissággal, hogy már a főző vizébe beleaprítjuk a fokhagymát és ezzel főzzük puhára a burgonyát. A kész pürébe a fokhagymán és a són kívül most nem rakunk más fűszert, hanem a lesózott cukkinicsíkokat jól kinyomkodjuk és ezt keverjük bele.
Köszönjük CSIKOS !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése