A legújabb 4-es variációmban, néhány olyan párosítást raktam össze amiket már régóta kedvelek, használok és már esküszöm is rá.
Konkrétan ezek a következők: rizs-szalonna, szalonna-spárga, spárga-tárkony, tárkony-kömény, tárkony-máj, máj-szalonna.
Mivel felesküdtem arra, hogy kis szatyorból is lehet pompásat főzni és csupán csak 4 azaz négy hozzávalóra van szűkségünk, na meg némi, ügyesen választott fűszerre...; hát hallgattassék meg a fent említett párosok egyvelege:)
EGYSZERŰ RIZSES-EGYTÁL
SPÁRGÁVAL ÉS CSIRKEMÁJJAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg spárga (fehér)
25 dkg rizs
15 dkg kenyérszalonna
őrölt kömény
tárkony
bors, só
A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk és szépen kipirítjuk a zsírját. A szalonna kockákat kiszedjük és tálalásig félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon (szükség szerint adhatunk még hozzá) megkapatjuk a nagyobbra darabolt csirkemájat, majd hozzáadjuk a megtisztított, ferdén felkarikázott spárgát (a spárga csúcsát hagyhatjuk nagyobb darabban is, mégis csak ez a legértékesebb része) 1-2 percig pirítjuk; tárkonnyal, köménnyel, borssal ízesítjük és jöhet bele a megmosott rizs. Ettől kezdve ugyanúgy készítjük mint a párolt rizst. Felöntjük forrásban levő, sós vízzel (stb.)és fedő alatt készre pároljuk. (Én akkor szeretem a rizses hús féléket, ha nem túl szárazak, ezért készítésük közben, amikor már bent van a rizs, akár kétszer-háromszor is bele keverek.)
A4-es 2.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése