Nem tehetek mást, csak ismételni tudom magam, ismételni és ismételni...
Legyen bátorságunk abból főzni ami otthon van (mást úgysem tehetünk); ne pánikoljunk be, ha valami hozzávaló hiányzik; fogyasszuk el jó étvággyal és ne öljük magunkat azzal, hogy „hát, azért jobb lett volna, ha...”. Ilyenkor mindig eszembe jut az a mondat (talán nem is olyan vicces), amit a kis kuktáinknak szoktam mondani: Ételt csak a végén nevezz el! :)
A tegnapi nap folyamán; nem tudom miért, de a gulyás fészkelte be magát a kis agyamba. Délután fél ötkor.
Van itthon marhahús? Van. Fagyasztva? Igen. Kiolvad, megfő, este tízkor már ehetem is. :/
...és ismét egy „bátor” ötlet; a végeredmény pedig..., hát mit mondjak: a mai naptól a családi menü gyakran visszatérő része lesz.
CSIBEMÁJGULYÁS
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 kg burgonya
25 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
2 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és forró zsiradékon üvegesre pároljuk. A paprikát, a paradicsomot szintén felkockázzuk és a hagymához adjuk. Pár perc elteltével meghintjük fűszerpaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával ízesítjük; legalább 20-25 percig főzzük, szükség szerint a vizet pótoljuk. Amikor szépen szétfőtt a pörkölt alapunk, belerakjuk a felkockázott májat és egyet forralunk rajt. Ezután a kockára vágott burgonya és a félkarikára darabolt sárgarépa következik, felöntjük vízzel és gyenge lángon készre főzzük. Utóízesítjük és forrón tálaljuk.
Mivel az még nem rontott el semmit, egy kis csípős paprikát is csempészhetünk bele ;) , ha pedig az alapba szalonna is kerül... hmmm, minden nap ilyent akarunk enni.
TUDTAD? „A hagyma a koleszterinszint csökkentésében is segít, hígítja a vért és megelőzi a vérrögök kialakulását.”
...és ismét egy „bátor” ötlet; a végeredmény pedig..., hát mit mondjak: a mai naptól a családi menü gyakran visszatérő része lesz.
CSIBEMÁJGULYÁS
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 kg burgonya
25 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
2 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és forró zsiradékon üvegesre pároljuk. A paprikát, a paradicsomot szintén felkockázzuk és a hagymához adjuk. Pár perc elteltével meghintjük fűszerpaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával ízesítjük; legalább 20-25 percig főzzük, szükség szerint a vizet pótoljuk. Amikor szépen szétfőtt a pörkölt alapunk, belerakjuk a felkockázott májat és egyet forralunk rajt. Ezután a kockára vágott burgonya és a félkarikára darabolt sárgarépa következik, felöntjük vízzel és gyenge lángon készre főzzük. Utóízesítjük és forrón tálaljuk.
Mivel az még nem rontott el semmit, egy kis csípős paprikát is csempészhetünk bele ;) , ha pedig az alapba szalonna is kerül... hmmm, minden nap ilyent akarunk enni.
TUDTAD? „A hagyma a koleszterinszint csökkentésében is segít, hígítja a vért és megelőzi a vérrögök kialakulását.”
Nagyon finomnak ígérkezik. Gondolom fantáziát akartál írni. Ez utóbbi megjegyzést nyugodtan töröld ki.
VálaszTörlés:/ Oh, na ja hamar-munka ritkán jó. Köszi és szép napot :)
VálaszTörlésNem keményedik meg nagyon a máj amíg a répa és a krumpli megfő? Én ha valamibe teszek, mindig az az utolsó.
VálaszTörlés