Jönnek, mindig jönnek, és mosolyognak. Tudják, hogy nálam mindig kapnak valami finomat.
-Jajj, nem kell, most ettünk egy órája ám!
Mégis, mindig elfogadják és jóízűen befalják. Nem akarnak megsérteni :)
-Na, jó most már mennünk kell, mindig annyi dolgunk van.
Szeretem Őket :/ Mindent meg esznek, csak ne legyen „túl különleges”. Átlagemberek ismernek és szeretnek kb. 30 alapanyagot (hús, tészta, zöldségfélék,...), talán 10 fűszert és ennek max. 20-25 elkészítési módozatát.
Nem baj, ilyen is kell.
A minap ezzel „vártam” őket. Annyira megízlett nekik, hogy még a receptet is elkérte X néni. Ennek igazán örültem, még akkor is, ha tudtam, hogy egy patikában dolgozik :)
SONKÁS RAKOTT PALACSINTA,
KUKORICÁVAL ÉS FÜSTÖLT SAJTTAL
Hozzávalók:
2 db tojás
2 dl tej
10 dkg liszt
10 dkg gépsonka
10 dkg füstölt sajt
20 dkg kukorica (konzerv)
1 p. tejföl
bors, só
Egy tojásból, a tejből és a lisztből egy csipet sóval sűrű palacsinta tésztát készítünk. A vékonyra szeletelt sonkát félbe, majd keskeny csíkokra vágjuk. Az így kapott kis csíkokat belekeverjük a tésztába és öt darab (vastagabb) palacsintát sütünk belőle.
Elkészítjük a tölteléket. A tejfölt, egy tojással elhabarjuk, borsozzuk, sózzuk. Három evőkanállal kiveszünk belőle a külseje megkenéséhez; a többibe pedig belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát. (Sajnos már csalódtam fagyasztott kukoricában, épp ezért a konzervet szoktam használni; de, természetesen a fagyasztott is jó.) A füstölt sajtot apró kockákra vagdaljuk vagy reszeljük és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez.
A tölteléket gondolatban :) négy részre osztjuk és egységesen eloszlatva megkenjük, rétegezzük a sonkás-palacsintákat. A végén bevonjuk a félretett tojásos-tejföllel és sütőben és szép pirosra összesütjük.
Tálaláskor ketchupot, majonézt kínálhatunk hozzá; de pár darabka párolt zöldség (brokkoli, sárgarépa) is pompásan kiegészítheti ezt a fincsi kis rakott palacsintát.
A tölteléket gondolatban :) négy részre osztjuk és egységesen eloszlatva megkenjük, rétegezzük a sonkás-palacsintákat. A végén bevonjuk a félretett tojásos-tejföllel és sütőben és szép pirosra összesütjük.
Tálaláskor ketchupot, majonézt kínálhatunk hozzá; de pár darabka párolt zöldség (brokkoli, sárgarépa) is pompásan kiegészítheti ezt a fincsi kis rakott palacsintát.
Ez klassz! Úgysem vagyok édesszájú :-)
VálaszTörlés