TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. november 14., szerda

Esti jutalom

Mert megérdemlem és kész.














TÖLTÖTT BURGONYA, 
        LASKA GOMBÁVAL ÉS GOMOLYÁVAL (2 db)
Hozzávalók:
2 db 15 dkg-os burgonya
25 dkg laska gomba
5 dkg natúr gomolya
1/2 dl fehérbor
1 p. kefir
bors, só
olívaolaj
A burgonyát megfőzzük, és nem szét! A már kihűlt (langyos) burgonyák hosszabbik feléről levágunk egy vékonyka részt, a belüket pedig karalábévájóval kiszedjük. A gombát vékony csíkokra szeleteljük és olívaolajon szépen megpirítjuk; ketté osztjuk, és az egyik felét belekeverjük a kefirbe. A maradékot a serpenyőben hagyjuk és a  burgonya kivájt belével összekavarjuk; belemorzsoljuk a gomolya felét, hozzáöntjük a bort és pépesre forraljuk, sózzuk, borsozzuk. Az így kapott masszát beletöltjük a kivájt burgonyákba, a tetejére pedig rádaraboljuk a maradék gomolyát. Sütőben szépen megpirítjuk, tálaláskor meglocsoljuk, mellé kínáljuk a gombás - kefirt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése