TÖLTÖTT BURGONYA,
LASKA GOMBÁVAL ÉS GOMOLYÁVAL (2 db)
Hozzávalók:
2 db 15 dkg-os burgonya
25 dkg laska gomba
5 dkg natúr gomolya
1/2 dl fehérbor
1 p. kefir
bors, só
olívaolaj
A burgonyát megfőzzük, és nem szét! A már kihűlt (langyos) burgonyák hosszabbik feléről levágunk egy vékonyka részt, a belüket pedig karalábévájóval kiszedjük. A gombát vékony csíkokra szeleteljük és olívaolajon szépen megpirítjuk; ketté osztjuk, és az egyik felét belekeverjük a kefirbe. A maradékot a serpenyőben hagyjuk és a burgonya kivájt belével összekavarjuk; belemorzsoljuk a gomolya felét, hozzáöntjük a bort és pépesre forraljuk, sózzuk, borsozzuk. Az így kapott masszát beletöltjük a kivájt burgonyákba, a tetejére pedig rádaraboljuk a maradék gomolyát. Sütőben szépen megpirítjuk, tálaláskor meglocsoljuk, mellé kínáljuk a gombás - kefirt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése