Ráleltem az egyik húsipari cég receptversenyére és már természetesen pályáztam is.
Az igazság, hogy nem nagyon szeretem a lájkolós versenyeket mert...
Ennek ellenére szeretem, ha valaki megmondja miből kell ételt készíteni.
Íme az első kreálmányom :)
MEXIKÓI SONKATEKECS,
FAHÉJJAS-CHILIS BABPÜRÉVEL
Hozzávalók:
2 cs. Pikáns Selyemsonka
1 db szép sárgarépa
1 db kigyóuborka
1 db póréhagyma
1 dob. fehérbab konzerv
1 db chili paprika vagy őrlemény
1 tk. őrölt fahéj
1-2 ek. olívaolaj
só
A répát, az uborkát és a pórét vékony csíkokra vágjuk (akkorára
mint a sonka átmérője), majd vegyesen elosztva, ügyesen belegöngyöljük a
sonkaszeletekbe. A póré középső zöldszárából keskeny csíkokat vágunk és
forró vízben 0,5 percig blansírozzuk (megpuhítjuk), majd azonnal hideg
(jeges) vízben lehűtjük. Ezekkel a „szalagokkal” ügyesen átkötözzük a
tekercseket.
A babkonzervet leszűrjük, pár kanál olívaolajat adunk
hozzá és botmixerrel pürésítjük. Őrölt fahéjjal és apróra vágott
csilivel ízesítjük, ha szükséges sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése