TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. november 28., szerda

Csípős, ropogós, és talán meglepő

Ráleltem az egyik húsipari cég receptversenyére és már természetesen pályáztam is.
Az igazság, hogy nem nagyon szeretem a lájkolós versenyeket mert...
Ennek ellenére szeretem, ha valaki megmondja miből kell ételt készíteni.
Íme az első kreálmányom :)
Ha pedig, úgy gondoljátok, hogy Tetszik ez a recept akkor „katt”. 














MEXIKÓI SONKATEKECS, 
          FAHÉJJAS-CHILIS BABPÜRÉVEL
Hozzávalók:
2 cs. Pikáns Selyemsonka
1 db szép sárgarépa
1 db kigyóuborka
1 db póréhagyma  
1 dob. fehérbab konzerv
1 db chili paprika vagy őrlemény
1 tk. őrölt fahéj 
1-2 ek. olívaolaj
A répát, az uborkát és a pórét vékony csíkokra vágjuk (akkorára mint a sonka átmérője), majd vegyesen elosztva, ügyesen belegöngyöljük a sonkaszeletekbe. A póré középső zöldszárából keskeny csíkokat vágunk és forró vízben 0,5 percig blansírozzuk (megpuhítjuk), majd azonnal hideg (jeges) vízben lehűtjük. Ezekkel a „szalagokkal” ügyesen átkötözzük a tekercseket.
A babkonzervet leszűrjük, pár kanál olívaolajat adunk hozzá és botmixerrel pürésítjük. Őrölt fahéjjal és apróra vágott csilivel ízesítjük, ha szükséges sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése