A napokban ünnepeltük a nagy pofozógép, Bud Spencer születésnapját. Én a magam módján, egy isteni és természetesen, babos salátával tisztelegtem az ünnepelt előtt. Közben felidéztem a kedvenc filmjeim, legkedvesebb jelenetei.
Nem tudom mi lehet az oka, de ezek a pofonok (még ha egyformák is) miért nem mennek ki a divatból? Vajon mi lehet a titka az ilyen, végül is, valamilyen szinten „erőszakos” filmeknek?
Miért nevetünk ezeken a verekedéseken?
Aki rossz azt mindig fel lehet pofozni?
Miért nevetünk ezeken a verekedéseken?
Aki rossz azt mindig fel lehet pofozni?
A fenébe ezekkel a komoly gondolatokkal; vicces és kész!
Ami viszont szép, az ilyen filmeken az a nagy zabálás, azok a pompás, dúsan megrakott tálak vagy éppen az ínycsiklandó olaszos kaják ... és, ha nincs más akkor hagymás-bab, de még az is gusztusos.
PIKÁNS, HAGYMÁS-BABSALÁTA,
KOLBÁSSZAL-CHILIVEL
Hozzávalók:
1 cs. újhagyma
1 dob. vörösbab konzerv (400g)
1 db piros kaliforniai paprika (szép nagy)
10 dkg füstölt kolbász
1 ger. fokhagyma
1 db chili paprika
1 tk. kristálycukor
2 ek. fehérborecet
majoránna
olívaolaj
A kolbászt felkarikázzuk, majd vékonyan csíkozzuk. Olívaolajon addig melegítjük, (nem sütjük, nem pirítjuk) a kolbász csíkokat, amíg sercegni kezd, ekkor hozzádobjuk a szintén vékony csíkokra vágott fokhagymát, egyet keverünk rajt és le is vesszük a tűzről. Ez lesz az öntet alapja.
Egy nagyobb keverőtálba öntjük az alapot; 2 evőkanál borecettel, egy teáskanál cukorral alaposan összekavarjuk, a majoránnával és aprított chilivel beízesítjük.
Az újhagymát átlósan felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát apró kockákra daraboljuk és az egészet beleforgatjuk az öntetbe.
Végül a babot szűrőbe téve leöblítjük és a salátánkba keverjük. Jól lehűtve tálaljuk, pirítóssal vagy akár hideg sültek mellé .
TUDTAD?„A chili még kis mennyiségben is jótékony összetevője az étrendnek - egy kis piros chili nagy mennyiségben tartalmazza a rákellenes és antioxidáns hatású karotinoidot, a béta-karotint...”
Ami viszont szép, az ilyen filmeken az a nagy zabálás, azok a pompás, dúsan megrakott tálak vagy éppen az ínycsiklandó olaszos kaják ... és, ha nincs más akkor hagymás-bab, de még az is gusztusos.
PIKÁNS, HAGYMÁS-BABSALÁTA,
KOLBÁSSZAL-CHILIVEL
Hozzávalók:
1 cs. újhagyma
1 dob. vörösbab konzerv (400g)
1 db piros kaliforniai paprika (szép nagy)
10 dkg füstölt kolbász
1 ger. fokhagyma
1 db chili paprika
1 tk. kristálycukor
2 ek. fehérborecet
majoránna
olívaolaj
A kolbászt felkarikázzuk, majd vékonyan csíkozzuk. Olívaolajon addig melegítjük, (nem sütjük, nem pirítjuk) a kolbász csíkokat, amíg sercegni kezd, ekkor hozzádobjuk a szintén vékony csíkokra vágott fokhagymát, egyet keverünk rajt és le is vesszük a tűzről. Ez lesz az öntet alapja.
Egy nagyobb keverőtálba öntjük az alapot; 2 evőkanál borecettel, egy teáskanál cukorral alaposan összekavarjuk, a majoránnával és aprított chilivel beízesítjük.
Az újhagymát átlósan felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát apró kockákra daraboljuk és az egészet beleforgatjuk az öntetbe.
Végül a babot szűrőbe téve leöblítjük és a salátánkba keverjük. Jól lehűtve tálaljuk, pirítóssal vagy akár hideg sültek mellé .
TUDTAD?„A chili még kis mennyiségben is jótékony összetevője az étrendnek - egy kis piros chili nagy mennyiségben tartalmazza a rákellenes és antioxidáns hatású karotinoidot, a béta-karotint...”
Pompás kis saláta, ide vele!!
VálaszTörlésTe mondd hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb! :-D
VálaszTörlés