TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. október 26., péntek

Só és fűszer nélkül

- Te könnyen vagy! Tudod mit, mivel kell fűszerezni; persze, hogy finomakat főzöl!
Számtalanszor hallani ezt a mondatot, olyan emberkéktől akik  nem mernek (majréznak) fűszerekhez nyúlni.
Ezek szerint a jó fűszerezés, a jó étel titka?
A következő salátámmal ezt alaposan megcáfolom. 
Ha jól vannak összeválogatva az alapanyagok (vagy ahogy nálam történni szokott, azt használom amit itthon találok, és nem készülök rá tudatosan), nem biztos, hogy fűszerektől kell várnunk a pompás ízvilágot. A nagy „csoda” pedig az, hogy sót sem használtam ennél a költeményemnél.














POMPÁS FEKETE RETEK SALÁTA
Hozzávalók:
60 dkg fekete retek
30 dkg sárgarépa
2 db főtt tojás
2 p. kefir
2 ek. méz
1 db lilahagyma
olívaolaj
Először az öntetet készítjük el. A kefirt összekavarjuk a mézzel és beleforgatjuk az apró kockákra vágott főtt tojást és lilahagymát, tálalásig  hűtőben tároljuk.
A fekete retket és a sárgarépát megpucoljuk. A retekből fejenként kettő, fél centi vastag karikát levágunk és 6-8 cikkre daraboljuk. A maradék retket és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Én a fekete retek héját kicsit hanyagul szoktam lehámozni és így a salátám egy picikét színesebb lesz.
A félretett fekete retek cikkeket, forró olívaolajban 1-2 perc alatt megsütjük, megpirítjuk.
Tálaláskor a tányérra halmozzuk a reszelt sárgarépával összekevert fekete retket és tetejére öntjük a kefires öntetet, megszórjuk a sült retek cikkekkel.

1 megjegyzés: