TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. október 27., szombat

Mert megérdemlem

A gránátalmáról sok minden jót lehetne írni; a vitamin tartalmától kezdve a színesítő (szövetfestő) tulajdonságáig, de még azt is főzéssel fekete tintát készítenek belőle, vagy azt, hogy van olyan vallás ahol a  termékenység szimbólumaként tekintik...stb.
De a lényeg az, hogy finom és szép. Én a magjait kiskanállal szoktam kipiszkálni, kicsit pepecselős, nem tiszta munka, de megéri.














KAKAÓS GALUSKA, GRÁNÁTALMÁVAL ÉS SAJTTAL
Hozzávalók:
1 cs. kakaós omlós keksz (18-20 dkg)
2 p. natúr joghurt (2x150 g)
2 db natúr (tömlős) ömlesztett sajt
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 db gránátalma
5+5 dkg kristálycukor
A joghurtokat összekeverjük az egyik sajttal, a 5 dkg cukorral és a citrom levével. Majd hozzávegyítjük a gránátalma felének magjait és levét. A kekszet durva darabokra törjük. Egy kisebb tálba (kb.:15 cm átmérőjű) három rétegbe belerakjuk a tört kekszet és a joghurtos krémet; a tetejére krém kerüljön. Fóliával letakarva legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
A másik sajtot összekeverjük a gránátalma maradék felével és 5dkg cukorral. Az alma magjaiból tehetünk félre a díszítéshez. 
Tálaláskor a szépen összeállt kakaós „tésztából” evőkanál segítségével galuskákat formázunk a tányérra és mellé rakunk egy kanállal az ízesített sajtból; megszórjuk a magokkal és reszelt citromhéjjal; igény szerint porcukorral.
TUDTAD? „Hasonlóan a többi déligyümölcshöz, a citrom is kimeríthetetlen kincsesbányája a C-vitaminnak, amely rendben tartja az immunrendszer működését,és alapvetően fontos a egészséges bőrhöz és ínyhez”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése