TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. július 26., csütörtök

Kagyló mindenkinek

Reményik Sándor: 
                   A kagyló 

Jékey Aladárnak
Én itt vagyok, akarva, nem akarva,
A végtelen vetett a véges partra. 

Fekszem aléltan a sivár fövenyben
És az óceán himnuszait zengem. 

Anyám, a tenger apadt, s itt hagyott,
Kinek mi köze hozzá, ki vagyok? 

Gazdátlan, üres ház, mire se jó,
Csak eldobni, vagy eltörni való.

Apály s dagály közt, így, időm múlván,
Várom, míg értem visszatér a hullám.

Nekem nem hazám e kietlen part,
De aki titkon a füléhez tart, 

Magányban, éjben, emberektől távol:
Annak mesélek egy más, szebb világról



 












TÜZES KAGYLÓSALÁTA, 
                      MINI MOZZARELLÁVAL 
Nálam 2 adag, de elosztható több felé is, csak akkor már nem kagyló, hanem kagylós-saláta :)
Hozzávalók:
1 dob. kagylókonzerv
1 cs. mini mozzarella golyók
1 fej lila hagyma
kesudió
jégsaláta
főtt tojás
csili szósz
tárkony
bors,  
A kagylókonzervet egy szűrőbe téve lecsöpögtetjük, de a konzervlevet nem öntjük el hanem, ízlés szerint, tárkonyt és chili szószt adunk hozzá. Ezután az ízesített konzervlébe visszarakjuk a kagylóhúst és a mini mozzarella golyókat, borsozzuk és ha kell megsózzuk. Alaposan átforgatva, hogy a lé mindenhol érje a sajtot is, hűtőben "érleljük" a tálalásig.
A jégsalátát megtépkedjük és a tányér közepére halmozzuk, a lila hagymát vékony karikákra szeleteljük és rárakjuk a salátára. A jól összeérett kagylót és sajtgolyókat a tetejére tesszük,  megszórjuk kesudióval és a "páclével" meglocsoljuk, a végén főtt tojással koronázzuk.





2 megjegyzés: