Reményik Sándor:
A kagyló
Jékey Aladárnak
Én itt vagyok, akarva, nem akarva,
A végtelen vetett a véges partra.
A végtelen vetett a véges partra.
Fekszem aléltan a sivár fövenyben
És az óceán himnuszait zengem.
És az óceán himnuszait zengem.
Anyám, a tenger apadt, s itt hagyott,
Kinek mi köze hozzá, ki vagyok?
Kinek mi köze hozzá, ki vagyok?
Gazdátlan, üres ház, mire se jó,
Csak eldobni, vagy eltörni való.
Csak eldobni, vagy eltörni való.
Apály s dagály közt, így, időm múlván,
Várom, míg értem visszatér a hullám.
Várom, míg értem visszatér a hullám.
Nekem nem hazám e kietlen part,
De aki titkon a füléhez tart,
De aki titkon a füléhez tart,
Annak mesélek egy más, szebb világról
TÜZES KAGYLÓSALÁTA,
MINI MOZZARELLÁVAL
Nálam 2 adag, de elosztható több felé is, csak akkor már nem kagyló, hanem kagylós-saláta :)
Nálam 2 adag, de elosztható több felé is, csak akkor már nem kagyló, hanem kagylós-saláta :)
Hozzávalók:
1 dob. kagylókonzerv
1 cs. mini mozzarella golyók
1 fej lila hagyma
kesudió
kesudió
jégsaláta
főtt tojás
csili szósz
tárkony
bors, só
A kagylókonzervet egy szűrőbe téve lecsöpögtetjük, de a konzervlevet nem öntjük el hanem, ízlés szerint, tárkonyt és chili szószt adunk hozzá. Ezután az ízesített konzervlébe visszarakjuk a kagylóhúst és a mini mozzarella golyókat, borsozzuk és ha kell megsózzuk. Alaposan átforgatva, hogy a lé mindenhol érje a sajtot is, hűtőben "érleljük" a tálalásig.
A jégsalátát megtépkedjük és a tányér közepére halmozzuk, a lila hagymát vékony karikákra szeleteljük és rárakjuk a salátára. A jól összeérett kagylót és sajtgolyókat a tetejére tesszük, megszórjuk kesudióval és a "páclével" meglocsoljuk, a végén főtt tojással koronázzuk.
Fincsi lehet:-) Köszi a szép verset, én is szeretem R.S.-t!
VálaszTörlés:)
Törlés