Nyár. Szép nap. Forróság. Szikrázó napsütés. De jó. Délután strand. Lángos. Hideg sör.
Délután. Beborult. Esik. Zuhog. Jajj, de jó. Otthon. Azért is lángos. Fincsi tea.
ALMÁS - LÁNGOS
8 db/15 cm
Hozzávalók:
35 dkg liszt
15 dkg alma
1,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 ek. kristálycukor
só
A langyos (kézmeleg) cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Az átszitált lisztbe, nagy lyukú reszelőn, belereszeljük az almát és egy kevés sót adunk hozzá, jól elkavarjuk, hogy az alma szépen elosztódjon. Ezután hozzáöntjük a felfutott élesztőt és alaposan bedagasztjuk a tésztát.
8 cipót formázunk belőle és konyharuhával letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük a cipókat, majd kissé olajos kézzel kinyújtjuk őket és forró olajban szép pirosra sütjük a lángosokat.
Én reszelt füstölt sajttal szeretem, de tejföllel és fahéjjal is érdemes kipróbálni.
Hű lehet, hogy megvan a Blogkóstolós választottam:) Nagyon tetszik!
VálaszTörlésHajrá ;)
Törlés