Talán nem késő?! még egy ötlet, ha tanácstalan mivel kápráztasd el szeretteidet. Íme egy pompás krémleves, aminek érdekessége a betétje Ami nem más, mint egy sajttal töltött, levelestésztából készült gombóc. Amikor először készítettem jómagam is izgatottan vártam hogy, milyen lesz a gombóc.
Ha nincs túl lisztezve és az egész felülete meg van kenve tojással, nem lehet gond. Ezzel a recepttel szeretnék
Ha nincs túl lisztezve és az egész felülete meg van kenve tojással, nem lehet gond. Ezzel a recepttel szeretnék
BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET
kívánni minden kedves látogatómnak. Azt hogy, én mit fogok főzni? az még a jövő titka, egy biztos, vad az lesz! Remélem nem lesz túl vad, de mindenképp Őrülten Jó !!!
kívánni minden kedves látogatómnak. Azt hogy, én mit fogok főzni? az még a jövő titka, egy biztos, vad az lesz! Remélem nem lesz túl vad, de mindenképp Őrülten Jó !!!
ZAMATOS KÖRTEKRÉMLEVES, SAJTOS GOMBÓCCAL
Hozzávalók:
50 dkg jó ízű körte
25 dkg leveles tészta
20 dkg reszelt sajt
0,5 dl körte pálinka
2 dl tejszín
1 db tojás
mandula aroma
ételízesítő
szegfűbors
cukor, liszt
A leves:
Hozzávalók:
50 dkg jó ízű körte
25 dkg leveles tészta
20 dkg reszelt sajt
0,5 dl körte pálinka
2 dl tejszín
1 db tojás
mandula aroma
ételízesítő
szegfűbors
cukor, liszt
A leves:
A körtét igényünk szerint hámozzuk vagy nem, felkockázzuk, ételízesítővel és 4 - 5 szem szegfűborssal, kb.1.2 l vízben puhára főzzük. A bors szemeket kiszedjük, és a körtét botmixerrel leturmixoljuk, hozzá adjuk a pálinkát és kiforraljuk. A tejszínből és 2 evőkanál lisztből habarást készítünk és a levesünket besűrítjük. Cukorral ízlés szerint édesítjük (én nem szeretem ha túl édes, végül is nem egy szokványos gyümölcsleves) és pár csepp mandula aromával ízesítjük.
A gombóc:
A leveles tésztából (ma már a legtöbb gyártó,"készre nyújtott" lapokban csomagolja, de én erre is, egy picit még rásodrok) 4-5 centis kockákat vágunk és az az egész felületét lekenjük tojással. A reszelt sajtot, ha finomítani akarjuk fűszerezhetjük rozmaringgal és durvára őrölt borssal -nem kötelező-,a kockák közepére osztjuk, majd bátran gombócokat formázunk. Amikor tepsibe rakjuk ügyeljünk arra hogy, a "legcsúnyább" fele kerüljön alulra, tojással lekenve szép pirosra sütjük.
Hát megfőztem, megsütöttem és a végén elakadtam.
VálaszTörlésA problémám: a leves szedjem a gombócra, vagy a gombócot
tegyem a levesbe, Mindenesetre mindkettőt megpróbálom.
Boldog Karácsonyt neked is Csacsabá...!
VálaszTörlésA sajtgombócot biztos megcsinálom külön is sör- vagy bor-korcsolyának. Vártam, hogy lesz valami főétel recepted karácsonyra, de ami késik nem múlik. Nálam a citromos bazsalikomos besameles tengeri halfilé - tetejére sajt pirítva - isteni lett.